ALİ EKBER ŞEN 

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, yurtdışına kaçak yoldan gitmek isteyenlere "sahte vize" temin ettiği iddiasıyla iki kişiyi gözaltına aldı. Sahte vize işlerinde kullanılan belge ve cihazlara ise el konuldu. 

Bazı şahısların Kanada'ya gitmek için öncelikle sahte Schengen vizesi ve İngiltere'ye ait vizelerle güven telkin ederek ABD vizesi almaya çalıştıklarını belirleyen KOM Şube ekipleri şahısları takibe aldı.

Şüphelilerden birinin kendisini “vize işlemleri takibini yapan şahıs^” olarak farklı kimlik bilgileri ile tanıttığı, kızının çalıştığı turizm şirketinin adını kullanarak ABD ve Kanada'ya gitmek isteyen, ancak vize almak için şartları uymayan kişilere 6 bin-10 bin dolar para karşılığında sahte vize düzenlendiği, vize almak isteyen ancak il dışında ikamet eden şahıslardan pasaportları kargo yolu ile temin ettiği, sahte vize işlemlerini tamamladığı pasaportları da yine kargo yolu ile gönderdiğini belirledi.

Yapılan araştırmalarda ABD Başkonsolosluğu'na 60 kişinin vize başvurusunda bulunduğu anlaşıldı. Vizeleri sahte olduğu belirtilen 60 kişiden 5'inin Mersin, 16'sının İstanbul, 2'sinin Kocaeli, 3'ünün Adıyaman, 19'unun Tunceli, 3'ünün Elâzığ, 4'ünün Malatya, 2'sinin Hatay'dan olduğu tespit edildi. Ankara, Giresun, Gaziantep, Muğla, Bursa, Kahramanmaraş ve Ankara'dan da birer kişinin vizelerinin sahte olduğu belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Nitelikli dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik" suçlarını işledikleri iddiasıyla düzenledikleri operasyonda 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 adet farklı kişiye ait kimlik, 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet pasaport, sahte olduğu değerlendirilen farklı kurumlara ve kişilere ait belgeler ele geçirildi. Şüphelilerle ilgili yasal işlem başlatıldı.

 

 

Kaynak: anka