DAVUT GÜLEÇ

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, ulaşıma yapılan yüzde 20’lik zammı eleştirdi. Coşkun, "Bunun anlamı şudur: İş yerinde 6 gün çalışan bir kişi ekim ayında 187 TL sadece ulaşım bedeli ödeyecek. Bu asgari bir ücretlinin maaşının yüzde 6’sından fazla bir rakama tekabül ediyor" dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, ilde ulaşıma yapılan yüzde 20 zammı, yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Coşkun, şu açıklamayı yaptı:

“ZAMLAR VİCDANLARI YARALIYOR”

“Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan son açıklamada yüzde 20 zam yapılmış bilet tarifeleri açıklandı. Bunu rakamlara yansıtmakta fayda var. Bunun anlamı şudur: İş yerinde 6 gün çalışan bir kişi ekim ayında 187 TL sadece ulaşım bedeli ödeyecek. Bu asgari bir ücretlinin maaşının yüzde 6’sından fazla bir rakama tekabül ediyor. Bu herhangi başka bir yere gidip gelmeyen, eşi ve çocukları toplu taşıma kullanmayan bir kişi için ortaya çıkan rakamdır. Bu vicdanları yaralamaktadır. Maaşlara zam yapmaya geldiği zaman yüzde 5-6’ları çok görenler, insanların en temel ihtiyaçlarına yüklü zammı reva görüyorlar. Yapılan zamların acilen geri çekilmesini bekliyoruz.

“VATANDAŞ TEPKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Biz milletin yine geçim derdini anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü vatandaş mağdur ediliyor. Doğalgaza yüzde 15 zam gelmişti. Elektrik için de zammın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Elektrik, su, doğalgaz, benzin, mazot ve LPG fiyatları devamlı olarak artıyor. Bunun önüne geçmek yerine zamların rakamlarını artırıyor. Eskiden küçük artışlarla vatandaşa hissettirmeden zam yapılıyordu. Artık vatandaş tepkisiz hale getirildiği için rakamlar yüzde 20’lere ulaştı.”

 

Kaynak: anka