ALİ EKBER ŞEN

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan Nıgma Tullin Shamanova ve Marad Shamanova çifti, Türkiye’de kripto paraya olan ilgiyi Mersin’de araştırdı.  

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yaşayan 36 yaşındaki Nıgma Tullin Shamanova ve 39 yaşındaki Marad Shamanova, Mersin’de hem tatil yapıyor hem de kripto para piyasası üzerine bir araştırma yürütüyor.

Shamanova ailesi, Anamur esnafından kripto para ile alışveriş yapmaya çalıştı. Marad Shamanova; ülkenin kripto para ile ödemeleri kabul etme isteğini, yeni nesil Türkiye kripto para birimini kabul etmeye ne kadar hazır olduğunu, insanların tepkisinin ne olduğunu ölçmeye çalıştıklarını aktardı.

Antalya’da başlattıkları çalışmaları Mersin’de tamamlayıp Kapadokya’da sonlandıracaklarını ifade eden Marad Shamanova, “Türkiye’de hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Yani plastik kartlara bağlanılmış. Bu projeye Türkiye'de başladık, yani pilot projedir. Bakalım abone yaptıranlar nasıl tepki veriyor? Kripto topluluğu böyle, bir deneye hazır mı? Kripto parayı çok bilen yok” dedi.

Rus çift, Türkiye’deki kripto para kullanıcısının sayısının beklediklerinden daha fazla olduğunu da belirtti.

 

Kaynak: anka