ESMA TURAN

Muğla'da, Roman müzisyenler; Ramazan nedeniyle kendilerine yardım eden Türk Kızılayı'na keman çalarak söyledikleri şarkılarla teşekkür etti.  

Türk Kızılayı Menteşe Şubesi tarafından Covid-19 salgını nedeniyle evden çıkamayan, Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Derneği üyesi müzisyenlere; gıda kolisi, kavurma konserve ve hijyen paketi yardımında bulunuldu.

Kızılay gönüllüleri ve kadın kolu üyeleri ile Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Derneği Başkanı Gökhan Gedik; Menteşe ilçesindeki Karamehmet, Hacı Rüstem, Cami Kebir, Orhaniye, Muslihittin ve Karşıyaka mahallelerinde yaşayan Roman müzisyenler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etti.

Yardım alan Roman müzisyen Halil Samanlıoğlu ve oğlu Çağrı Türk, Kızılay ekiplerine keman çalarak söyledikleri şarkılarla teşekkür etti. Samanlıoğlu, Kızılay ekiplerinin salgın sürecinde Roman müzisyenlere ve sahne emekçilerine sürekli destek verdiğini belirterek, "Bize bu zor zamanlardan geçtiğimiz pandemi sürecinde yardımlarda bulunan Türk Kızılay Menteşe Şubesi ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Bu şarkı da Kızılay gönüllülerimize bizden bir armağan olsun” dedi.

Türk Kızılayı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz ise Ramazan ayının insani yardım kuruluşları açısından bir seferberlik ayı olduğunu söyleyerek Roman müzisyenler Halil Samanlıoğlu ve oğlu Çağrı’ya söyledikleri şarkılar için teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM:

* Romanlar yardım paketlerine teşekkür ettiler

* Sonra da mini bir konser verdiler

Kaynak: anka