CHP’nin “Zamlara Hayır! Bezduk, Darlanduk” protestolarını düzenlediği Rize’de bir vatandaş “Normalde ben AK Parti’ye oy veriyordum, Cumhurbaşkanımıza oy veriyordum. Ama şu an seçim olsa hiçbir partiye oy vermeyeceğim” dedi. Bir başka vatandaş “Ülkenin değerlerinin daha iyi korunduğuna inanıyorum. Bunun için AK Parti” derken, 2002’den beri AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir başka vatandaş ise “Güneysuluyum. Geçinemiyoruz. Kafamız karışık. Vereceğim desem yalan olur” diye konuştu.

Rizeli vatandaşlar, CHP’nin “Zamlara Hayır! Bezduk, Darlanduk” eylemlerini yaptığı meydanda “Yarın seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna yanıt verdi.

“AK PARTİ’YE OY VERİYORDUM, HİÇBİR PARTİYE OY VERMEYECEĞİM”

Engelli bir vatandaş, “Normalde ben AK Parti’ye oy veriyordum, Cumhurbaşkanımıza oy veriyordum. Ama şu an seçim olsa hiçbir partiye oy vermeyeceğim. Çünkü engelliyim, işe girmişim, engelli maaşım kesiliyor. Engelli olmama rağmen, benden vergi kesiyorlar. Bu yüzden hiçbir siyasi partiye oy vermeyeceğim. 2023’te de vermeyeceğim, bir daha ne zaman olursa da vermeyeceğim” dedi.

Bir başka vatandaş, “Hep AK Parti’ye veriyordum. Koyu AK Particiydim. Şimdi seçim olsa ben AK Parti’ye vermem. Çünkü Türkiye’nin vaziyeti belli. Hiç kimse eve bir şey götüremiyor. Bakıyorum çöpten birisi ekmek alıyor, cebimdeki parayı veriyorum. Vatandaş geçinemiyor. Evine ekmek götüremiyor” diye konuştu.

“AK PARTİ’DEN BAŞKASI YALAN”

Başka bir yurttaş “Yarın seçim olsa oyum AK Parti’ye. Ülkenin değerlerinin daha iyi korunduğuna inanıyorum. Bunun için AK Parti” dedi.

Bir başka vatandaş da “AK Parti’den başkası yalan. Yatırımları, vizyonu var. Geleceğe dair güven veriyor” dedi.

“DEMOKRATİK ANLAYIŞIMA UYGUN OLMADIĞI İÇİN VERMEYECEĞİM”

Oyunu AKP’ye vermeyeceğini dile getiren bir vatandaş ise “Belediye Başkanlığı’nda İstanbul’da verdim. Burada da çalıştım ona. Bir defa Bahçeli’ye verdim. Şimdi kesinlikle rey verecek değilim. Uygulamış olduğu ekonomi politikalarını, sistem anlayışını benim demokratik anlayışıma uygun olmadığı için vermeyeceğim” dedi.  

“KİMİ SEÇECEĞİMİZİ BİZ DE BİLMİYORUZ”

Oy verecek bir parti bulamadığını belirten bir yurttaş ise “Boş kullanacağım. Kimi seçeceğimizi de biz de bilmiyoruz. Ekonomik kriz, pahalılık nedeniyle sıkıntı dönemi içindeyiz. Yeni birisi gelse daha iyi mi olur, daha kötü mü olur; onun bilincinde değiliz şu anda.”

Bir başka vatandaş, 2002’den beri AKP’ye oy verdiğini belirterek; “Güneysuluyum. Fakat şu anda öyle bir sıkıntı var ki kafamız karıştı. Geçinemiyoruz, zor durumdayız. Kafamız karışık toplum olarak. Doları düşürdük, ama bir kilo peynir 75 lira. Vereceğim desem yalan olur” diye konuştu.

“EKSİKLERİ VAR AMA DAHA İYİSİ OLMADIĞI İÇİN…”

Bir vatandaş, “Yarın seçim olsa, AK Parti’ye veririz. Hizmetlerini, yatırımlarını görüyoruz. Daha iyisi yok ki verelim. Bunun tabi eksikleri var, bundan daha iyisi olmadığı için AK Parti’ye veririz” dedi.

 

Kaynak: anka