Haber: DOĞANCAN İLEK Kamera: CEVAHİR TOPALOĞLU

Rize'nin Pazar ilçesinde geri dönüşüme gönderilecek makine yağı varilinde 3 kedi bulundu. Kedilerden biri öldü, ikisi ise Pazar Belediyesi veteriner ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Olay, Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Kirazlık mahallesi Liman Mevkiinde meydana geldi. Makine yağı varilinde bulunan kedilerin seslerini duyan vatandaşlar Pazar Belediyesi ekiplerine haber verdi. Pazar Belediyesi veteriner ekipleri yağ varilinin içerisine atılmış olan 3 kediden birinin öldüğünü belirterek, diğer iki kediyi ise belediyenin rehabilitasyon merkezinde tedavi altına aldı. Burada tedavi altına alınan 2 yavru kedinin üzerine yapışmış yağlar arındırıldı.

Veteriner Bahar Banko Ayaz, "Dün belediyemize gelen bir ihbar sonucunda Liman mevkiisinde 3 tane motor yağına batmış kedi bulduk. Bir an önce çıkartıp acil müdahalelerini yaptık. Daha sonra belediyemize getirip gerekli olan müdahaleleri yapıp tedavilerine başladık. Şu an durumları gayet iyi. Maalesef 1 kediyi kurtaramadık. Şu an kardeşlerinin ve annesinin yanına bıraktık. 1 hafta tedavi sürecini devam ettireceğiz. Şu an için gayet iyiler" dedi.

Kaynak: anka