DAVUT GÜLEÇ

Türkiye’nin tanınmış markalarından Cıngıllıoğlu kolonyalarının dördüncü kuşak sahiplerinden Hazım Büyüksimitçi, pandemi ile birlikte merdiven altı üretimlerde büyük artış olduğunu söyledi. Büyüksimitçi, devletin bu tür fırsatçılara karşı denetimlerini artırmasını istedi.

“ETİKETLERİ BİLE SAHTE”

Merdiven altı üretilen kolonyaların etiketlerinin bile sahte, adreslerinin de hayali olduğuna dikkat çeken Büyüksimitçi, “Türkiye’nin her tarafında şu anda merdiven altı, standartlara uygun olmayan kolonyalar üretiliyor. Üzerine etiketi bastırıyor, 80 dereceyi yazdırıyor ama çoğu, belli üreticiler dışında 80 derece gelmiyor. Bunların da üretim yerlerine bakıyoruz, üzerlerindeki etiketleri inceliyoruz, hiç öyle yerlerin olmadığı kanaatine varıyoruz. Burada görev devlete düşüyor. Biraz daha sıkı denetim yapılması gerekiyor” dedi.

“HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR”

Bu işi 1940’lı yıllardan, dedesinden bu yana yaptıklarını belirten Büyüksimitçi, işlerini iyi olduğunu ama piyasalarda 5-6 aydır ayrı bir sorun çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Üretim izni olmadan bir sürü kolonya imalatçısı türedi. Bunlar ister istemez piyasanın dengesini bozuyor. Kar marjlarımızla oynuyor, haksız rekabete yol açıyor. İlgili birimlerin daha sıkı denetim yapmasını istiyoruz. Haksız rekabeti önlemelerini istiyoruz. Kolonyaların üzerinde yazan derecelerinin doğru olması gerekiyor. Bu kolonyacıdan kolonyacıya değişiyor. Bazen bize müşterimiz getiriyor. İçine alkol metre sallıyoruz. Çok altında dereceler olduğunu görüyoruz. Biz işimizi düzgünce yapıyoruz. Başkaları için de artık devlet görevini yapsın diyoruz.”

 

 

 

Kaynak: anka