BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 25 yıldır heykeltıraşlık yapan taş sanatçısı Yusuf Aslansofuoğlu, "Hiç kimseden bir yardım göremiyoruz. Elimizden tutan hiç olmadı, çocuk gibi başımızı okşayıp çekip gidiyorlar" dedi.

Bakkal işleten Yusuf Aslansofuoğlu, yaptığı taş heykelleri dükkanında sergilediğini söyleyen Aslansofuoğlu, "25 yıldan beri taşlara şekil veriyorum. Bazısını resimlerden, bazısını bakarak, bazılarını da hayal ürünü olarak yapıyorum. 25 yıldan beri bu işi yapıyorum hiçbir yerden yardım görmedim. Yardım derken de kimisi maddi der kimisi manevi der, biz manevi yardımı daha çok istiyoruz çünkü mesela burada kolye yapıyorum kolyeyi satmak istiyorum ama bir pazarım yok" dedi.

"HAYALİM ATÖLYEMİ KURMAK İŞSİZLERE İŞ VERMEK"

Aslansofuoğlu, "Hiç kimseden bir yardım göremiyoruz. Mesela üç dönemden beri belediye başkanımız var. Kadirli'nin tanıtımını yapar bir kere olsun bizi sanatçı olarak görmedi. Bir kere gelip ziyaret bile etmedi. Üst düzeyden gelenler de bizi savuşturuyorlar. Hiçbir yardım görmedim. Ben bundan başarılı olursam çok kişiye iş vereceğimden de eminim" diye konuştu.

Aslansofuoğlu, "Hayalim atölyemi kurup hem devlete hem millete hem de bir sürü işsize iş vermek amacım bu ama pazar istiyoruz biz. Elimizden tutan hiç olmadı, çocuk gibi başımızı okşayıp çekip gidiyorlar" dedi.

             

 

 

Kaynak: anka