BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde SMA hastası 4 yaşındaki Alper Ömer’in tedavisi için kampanya başlatıldı. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ekrem Olgaç kampanyaya destek için yardım kumbaraları yaptırarak dükkanlara bıraktı.

Yapılan testler sonucu 1,5 yaşında SMA Tip 2 teşhisi konulan Alper Ömer Onu, yaklaşık 2,5 yıldır tedavi görüyor. Alper Ömer şu an 11 kilo ve 1 yıl içerisinde Zolgensma yurt dışı tedavisi için yaklaşık 20 milyon TL toplanması gerekiyor.

Kadirli İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Ekrem Olgaç SMA hastası Alper Ömer Onu’nun tedavisi için başlatılan kampanyaya destek olmak amacıyla 100 adet yardım kumbarası yaptırarak esnafa teslim etti.

Meclis üyesi Olgaç, “SMA hastamız var 4 yaşında, Alper Ömer, ona ‘umudum var’ kampanyası başlattık. 100 tane kumbara yaptırdık bu şekilde. İsteyen esnafımıza bırakıp Alper’e umut olmanın çaresine bakıyoruz. Umarım Kadirli halkı da duyarlı olur bize destek verir” dedi.

Konuyla ilgili olarak esnaf da şu açıklamayı yaptı:

“Esnaf Döndü Yanıt: “Alper Ömer, SMA hastası, varmış bunu yeni duyduk öğrendik esnaf olarak buna duyarlı olalım, elimizden gelen desteği verelim, ben de bu kumbarayı kabul ettim, siz de kabul edin, elimizden ne geliyorsa yapalım, sizden ricam duyarlı olalım lütfen.

Market esnafı Hasan Çam: İşyerimize gelen müşterilerimizin yoğunluğundan dolayı biz de Alper kardeşimize destek olmak için kumbaramızı buraya koyuyoruz kasamıza, inşallah hayırlı olur.

Esnaf İbrahim Kederoğlu: Efendim geleceğimiz için SMA hastamızın ufacık yavrumuza yardımlarınızı bekliyoruz. Şu anda benim bizzat haberim oldu. Kumbaramız da şu anda işyerimizde bulunuyor, bütün halkımıza sesleniyoruz bizzat yardımlarınız bekliyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* SMA Hastası Alper Ömer Onu

* Ekrem Olgaç’ın Kumbaraları Esnaflara Dağıtması

* İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ekrem Olgaç

* Esnaf Döndü Yanıt

* Esnaf Hasan Çam

* Esnaf İbrahim Kederoğlu

 

Kaynak: anka