BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, çocukları Cengiz Topel Ortaokulu’nda okuyan bazı öğrencilerin velileri, okullarının taşınacak olmasını protesto etti. Öğrenci velilerinden Sezai Dal, “Şu ekonomik sıkıntıda okulumuz başka yere taşındığında; servis parası, yemek parası olacak. Biz kendimizi zaten zor geçindiriyoruz, ondan dolayı da okulumuzun taşınmamasını istiyoruz” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu’nda okuyan ortaokul öğrencilerinin Esnaf Kefalet Kooperatifi İlk ve Ortaokulu’na; Esnaf Kefalet Kooperatifi Ortaokulu’ndaki ilkokul öğrencilerinin de Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu’na nakledileceği yönündeki iddialar, Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu velilerinin tepkisini çekti.

"KENDİMİZİ ZATEN ZOR GEÇİNDİRİYORUZ"

Öğrenci velilerinden Sezai Dal, "Cengiz Topel Mahallesi’ndeki okulumuzun taşınacağını öğrendik. Ortaokulumuzun veliler olarak taşınmamasına bir karar alalım dedik ve hep beraber toplandık. Veliler olarak ortaokulumuzun taşınmamasını istiyoruz. Şimdi şu ekonomik sıkıntıda okulumuz başka yere taşındığında servis parası, yemek parası olacak. Biz kendimizi zaten zor geçindiriyoruz, ondan dolayı da okulumuzun taşınmamasını istiyoruz" dedi.

"EKONOMİMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"

Bir başka öğrenci velisi Emel Kekilli ise şunları söyledi:

"Bütün veliler olmak üzere onların adına konuşuyorum, okulumuzdaki küçük çocuklarımız ilkokul ve ortaokullular arasında herhangi sorun ve sıkıntı yaşamadık. Ekonomik yönden çok sıkışık olduğumuz için biz çocuklarımızı Esnaf Kefalet Kooperatifi Ortaokulu gönderemeyiz, onlar da buraya göndermek istemiyorlar. Ana yol olduğu için herhangi bir sıkıntıdan dolayı elimiz yüreğimizde. Elimizle getirip elimizle götürdüğümüz bir çocuğu aşağı okulumuzda bir okula emanet edemeyiz. Herkes nasıl ceplerini düşünüyorlarsa biz de ev hanımı olarak kendi ekonomimizi düşünmek zorundayız.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

 

. Sezai Dal

. Emel Kekilli

 

Kaynak: anka