ERDOĞAN ERİŞEN

Ordu’nun Akkuş ilçesinde Damyeri Mahallesi’nin karantinaya alınmasına, Covid-19 taşıyıcısı iki kişinin neden olduğu ortaya çıktı.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İstanbul’dan Ordu’nun Akkuş ilçesine ziyaret için geldikleri tespit edilen iki kişini semptom göstermedikleri halde koronavirüs taşıyıcısı çıktığı belirtti.

Bu iki kişinin temas ettiği kişilerde görülen semptomlar nedeniyle yürütülen filyasyon çalışmaları sonucunda, Damyeri Mahallesi’nde toplam 21 vakanın tespit edildiği ve mahallenin karantinaya alındığı belirtildi.

SAYININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Kesin vaka sayısını tespit etmek için İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri saha çalışmalarına devam ederken, vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında ayrıca “Bu somut olay bize gösteriyor ki, normalleşme sürecini sürdürülebilir hale getirmek için kişisel önlemlerimizi alarak, rehavete kapılmamamız gerekiyor. Koronavirüs vakaları aşılama çalışmaları neticesinde azalmış olabilir ama salgın henüz bitmedi” denildi.

FINDIK VE BAYRAM UYARISI

Herkesin rehavete kapılmadan kontrollü bir sosyal hayat benimsemesi ve sırası gelen herkesin mutlaka ama mutlaka aşı olması gerektiği de belirtilen açıklama şu uyarılar yapıldı:

“Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı ile içinde bulunduğumuz fındık, yayla sezonunda, düğünlerimizi yapmaya başladığımız bu günlerde, il dışından gelmiş ve gelecek olan vatandaşlarımız olası bir virüs taşıyıcısı olması durumunda birçoğumuzu riske atabileceklerdir. Bahsettiğimiz somut olaydan da daha net anlaşılacağı gibi semptom göstermeyen kişiler virüsü taşıyıp, yakınlarına bulaştırmakta, yakın olmaya çalışırken üzülmemize sebep olabilmektedir. Kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın. Lütfen size en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak aşınızı olun, toplumsal bağışıklığa katkıda bulunun.”

Kaynak: anka