GÖKHAN TUZLADAN

Edirne’nin Yeniimaret semtinde bulunan ve çoğunluğunu dezavantajlı öğrencilerin oluşturduğu Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nun Müdürü Ertan Çekiç, gerektiğinde sokak arasında eğitim verdiği çocuklara ayakkabı alabilmek için hafta sonu inşaatlarda amelelik yapıyor.

Pandemi döneminde okula gidemeyen öğrencilerine açık havada kurduğu çadırda eğitim veren Ertan Çekiç, bu dönemde velilerle işbirliği yapıp okulun dış cephesini boyayıp "Temiz Okul, Temiz Toplum" projesini hayata geçirerek çevre bilincini aşılamıştı. Öğrencileri için daha önce tarlada da çalışan Çekiç, bu defa hafta sonları bir inşaatta amelelik yapmaya başladı. Çelik, yevmiyesi ile ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı almayı planlıyor. Çalıştığı inşattın sahibi Nurettin Ertek, "Çekiç’i sosyal çalışmalarından bildiklerini ve kendisinden gelen çalışma talebine hiç tereddüt etmeden destek verdiklerini" söyledi.

USTALAR DA YEVMİYE BAĞIŞLADI

Okulda hem öğretmenlik hem de idarecilik yaptığını belirten Çekiç, 128 öğrencisinin tamamına ayakkabı alabilmek için hafta sonlarını inşaatlarda çalışmaya başladığını anlattı ve şunları söyledi:

“Dezavantajlı bir okulda görev yapıyorum. O yüzden öğrencilerimin fırsat eşitliğinden en üst seviyede yararlanabilmeleri için ne yapabilirim diye düşündüm. Ben Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın ustalarıyla görüşerek, onların da desteği ile bu kararı aldım. Ben amelelik, onlar da ustalık yaparak ihtiyacı olan öğrencilerime destek olacağız. Ben bugünkü yevmiyemi ustalar da kendi yevmiyelerini okulumuzun öğrencilerine ayakkabı ihtiyacı olarak sağlayacağız. Şu anda 10 ustam bize destek oluyor. Sağ olsun inşaat sahibi de bize destek olacağını iletti. Gerçekten eğitime destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bugün bir kişi ile iki öğrencinin ayakkabı ihtiyacı karşılanacak. Biz 10 kişiyiz böyle olunca 20 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını bugünkü çalışmamızla karşılamış oluyoruz.”

 

Kaynak: anka