Odunpazarı Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonu ile 16-22 Eylül arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutluyor. Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, 22 Eylül 2021 Çarşamba gününe kadar devam edecek.

"Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" teması ile gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası, Odunpazarı’nda Kent Ormanı’nda yapılan doğa yürüyüşü ile başladı. Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları Emre Genç ve Evren Olcay, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) ile beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Evren Olcay, günümüzde insanların en kısa mesafede bile araç kullandığını vurgulayarak, bu durumun da çevresel felaketlere ve sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi. Olcay, “Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler, hem hareketlenme bilincimizi hem de çevre bilincimizi daha üst seviyeye taşıyacaktır”  dedi.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, 17 Eylül Cuma günü saat 09.00’da Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Bilgi Park’ta sabah sporu, 20 Eylül Pazartesi 09.00’da 75. Yıl Mahallesi’ndeki Selami Vardar Parkı’ndaki sabah sporu ve saat 11.00’de Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı kreşlerdeki öğrencilerin katılımı ile Uğur Mumcu Parkı’nda bisiklet etkinliği ile sürecek.

22 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayıp, Kanlıkavak Parkı’nda bitecek  Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu iş birliği ile arabasız gün “İki Teker Bize Yeter” etkinliği düzenlenecek.Saat 19.00’da Kanlıkavak Parkı’nda modern dans ve spor etkinliği ile birlikte sokak müzisyenleri dinleti sunacak.

 

 

 

 

Kaynak: anka