Odunpazarı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı’nda bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda çocuklar için bisiklet etkinliği düzenledi.

Ulusal koordinatörlüğü Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Hareketlilik Haftası, Odunpazarı'nda 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yılki teması "Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" olan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile Odunpazarı Belediyesi de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı kreşlerdeki öğrencilerin katılımı ile Uğur Mumcu Parkı’nda bisiklet etkinliği ile gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Parkı’nda oluşturulan bisiklet parkurunda, erken yaşta çocukları bisiklete özendirme ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturma amacıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklara trafik kuralları anlatıldı, güvenli sürüş eğitimi verildi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Avrupa Hareketlilik Haftası, 22 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de Atatürk Bulvarı üzerindeki Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayıp, Kanlıkavak Parkı’nda bitecek Arabasız Gün “İki Teker Bize Yeter” etkinliği ile devam edecek. Yapılacak bisiklet turunun ardından saat 19.00’da Kanlıkavak Parkı’nda modern dans ve spor etkinliği ile beraber sokak müzisyenleri de bir dinleti sunacak.

 

Kaynak: anka