Odunpazarı Belediyesi, Ihlamurkent ve Kurtuluş Mahalleleri'nden sonra, yeni kreşini Osmangazi Mahallesi’ne açtı, Vadişehir Mahallesi’nde de yeni kreş hazırlıklarına başladı. Odunpazarı Belediyesi kreşlere ek olarak Yıldıztepe Mahallesi'ne ve Üniversiteevleri’nde de 2 oyuncak kütüphanesini hizmete sundu.

Odunpazarı Belediyesi, yeni kreşini Osmangazi Mahallesi’ne açtı. Çimenli Sokak No: 18 adresinde bulunan Osmangazi Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde eğitim ve öğretim başladı. 4 sınıfın bulunduğu kreş, 80 çocuk kapasitesine sahip.

Odunpazarı Belediyesi, Vadişehir Mahallesi’nde de kreş hazırlıklarına başladı. 2 kat olarak planlanan Vadişehir kreşinde 7 sınıf bulunacak ve 140 çocuğa eğitim ve öğretim hizmeti sunacak kapasitede olacak.

2 YENİ OYUNCAK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Odunpazarı Belediyesi kreşlerle birlikte oyuncak evi ve çocuk merkezleri çalışmalarına da devam ediyor.

Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan Erdal İnönü Halk Merkezi’nin içine Erdal İnönü Oyuncak Kütüphanesi; Kadir Akkaş Halk Merkezi’nin içine de  Kadir Akkaş Oyuncak Kütüphanesi açıldı. Odunpazarı Belediyesi’nin oyuncak kütüphanesi ve çocuk merkezi sayısı böylece 6’ya ulaştı.

Odunpazarı Belediyesi, oyuncak evi ve çocuk merkezleri ile hem kadınların özgürleşmesine ve kendi ayakları üstünde durmasına hem de çocukların eğitimlerine destek oluyor. 3-6 yaş arası çocuğu olan aileler, çocuklarını istedikleri oyuncak kütüphanesine ve oyun evline bırakabiliyor.

 

 

Kaynak: anka