Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Vilayet Meydan’ında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerine katıldı. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ülke tarihindeki önemine vurgu yapan Başkan Kurt,, “30 Ağustos aynı zamanda 'milletin egemenliği' için atılmış en önemli adımlardandır. Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatıyor "dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Vilayet Meydan’ında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerine katıldı. İlk olarak, sabah saatlerinde Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen kutlamalara katılan Başkan Kurt, ardından CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programında yer aldı.

Başkan Kurt, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen programda Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle etkinliğe katılan Eskişehirliler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın da katıldığı tören, pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirildi.

30 Ağustos’a ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Kurt, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin askeri bir zafer olmasının yanı sıra kayıtsız, şartsız milletin olacak egemenliğe aralanan bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, 30 Ağustos'u yalnız "askeri bir zafer" olarak tanımlamanın mümkün olmadığını vurgulayarak, “30 Ağustos aynı zamanda 'milletin egemenliği' için atılmış en önemli adımlardandır. Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatıyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı verdi. Bugün biz Eskişehirliler de hem 30 Ağustos’un coşkusunu birlikte yaşadık hem de bu güzel vatanı bizlere hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını minnetle andık” dedi.

 

 

 

Kaynak: anka