30 Ağustos Zafer Bayramı, Ödemiş’te günün ilk ışıklarından itibaren düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bozdağ zirvesinde başlayan kutlamalar, fener alayı ve konserle sürdü. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Dünümüze, bugünümüze ve yarınımıza dair ne varsa 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz” dedi. 

Ödemiş’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları günün ilk ışıklarında Bozdağ zirvesinden başladı. Ödemiş Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ödemiş Şubesi iş birliğiyle İzmir'in en yüksek rakımlı noktası olan Bozdağ zirvesine zafer yürüyüşü düzenlendi. 2 bin 157 rakımlı zirvede güneşin doğmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. 

Hükümet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreninde Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi. Daha sonra Zungurlu Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edilerek şehitler dualarla anıldı. 

Ödemişlilerin bayramını kutlayan Başkan Mehmet Eriş şunları söyledi:

“Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan Büyük Zafer’in 99. yılındayız. Hepimize kutlu olsun. 3 Eylül’de Ödemiş’te, 9 Eylül’de İzmir’in dağlarında açan çiçekleri müjdeleyen Zafer Bayramı'mız için bir arada olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Yalnızca ve yalnızca milletine güvenen ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir' sözleriyle işaret ettiği 30 Ağustos, küllerinden doğan bir milletin azim ve cesaretinin sembolüdür. 

Hiçbir zaman esaret altında yaşamayan Türk Milleti’ni özgürlüğe, bağımsızlığa ve güzel günlere inandıran, türlü yoklukları, engelleri yenmemizi sağlayan Mustafa Kemal’e borçluyuz bugünümüzü. İlkkurşun’da yanan kurtuluş meşalesini Anadolu’nun dört bir yanına taşıyan Kuvayı Milliye ruhuna borçluyuz bugünümüzü. Kanla, terle, mermiyle, süngüyle dinlenmemek üzere yola çıkan isimsiz kahramanlara borçluyuz bugünümüzü. Kendisine verilen emir doğrultusunda düşmandan temizlemesi gereken tepeyi yarım saat içerisinde alamadığı için canına kıyan büyük vatansever Albay Reşat Çiğiltepe’ye borçluyuz bugünümüzü. İnebolu’dan başlayan İstiklal Yolu’nda cephane taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı’ya, genciyle yaşlısıyla lokmasını Mehmetçikle bölüşen fedakar milletimize borçluyuz bugünümüzü.

Hem ülkesi hem de bölgesi için barış isteyen, devrimlerle muasır medeniyetler seviyesini hedef olarak belirleyen Ata'mızın yüzyılların ötesine geçen vizyonunu daha da iyi anlıyoruz. Kuvayı Milliye ruhunu ve Cumhuriyet’in heyecanını yüreğimizde taşırken başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımız ve toprak bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: anka