Nilüfer Kent Tiyatrosu ve Mitos Boyut Tiyatro Yayınları işbirliğiyle gerçekleştirilen Sahne Eseri Yazma Yarışması’nın ödül töreni, bir dizi etkinlikle 30 Kasım 2021 Salı günü Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak.

Üç oturumdan oluşacak ve “Tiyatroda Yazar” ana başlığıyla gerçekleşecek sempozyumda, yazar, yönetmen, oyuncu, sanat yönetmeni ve akademisyenler; tiyatroda yazarın işlevi, günümüz tiyatro metinlerinde biçim ve anlam ve tiyatro kurumlarında oyun metni seçiminde yaşanan süreçleri konuşacaklar.

Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Ayşe Lebriz Berkem, Günay Ertekin, Gürol Tonbul, Ebru Nihan Celkan, Yeşim Özsoy, Ahmet Sami Özbudak, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Mustafa Kurt, Mehmet Ergen, Murat Daltaban ve Ayşenil Şamlıoğlu’nun katılacağı sempozyumda; Öğr. Gör. Dr. Tülay Yıldız Akgül, Pınar Hande Ağaoğlu ve Hasip Akgül oturum moderatörleri olarak yer alacak. Sempozyum sonrasında Mark Ravenhill’in yazdığı “Vur Yağmala Yeniden” oyunundan Mert Öner’in yönettiği 1. Episod 1. Oyun “Dün Bir Olay Meydana Geldi”nin gösterimi gerçekleşecektir.

Saat 15.00’da başlayacak olan etkinlikler, saat 20.30’da “Sahne Eseri Yazma Yarışması 2021” ödül töreniyle son bulacak. “Haysiyet Vertigosu”yla A. Selçuk Atalay, “Çünkü Pek Hoştu Tadı Şekerlerin”le Fergan Serhat Uykan, “Kıyafetlerimin Neden Üzerimde Olmadığının Hikâyesi”yle Mithat Ozan Küren ve “Kontes Diyez”le Ata Tuncer’e ödülleri törenle verilecek.

 

 

Kaynak: anka