Nilüfer’de 6 yaş gurubu çocukların tasarladığı Çocuk Sokağı ve Parkı hizmete açıldı.

Nilüfer Belediyesi, çocuklar tarafından tasarlanan “Oyun Engel Tanımaz Parkı”ndan sonra, yine çocuklar tarafından tasarlanan bir sokak ve park projesini daha hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu’nun ortak çalışması sonucu hayata geçirilen Çocuk Sokağı ve Parkı tamamlanarak hizmete açıldı.

Projenin ön hazırlıkları 2016 yılında başladı ve proje kapsamında ilk etapta 6 yaş grubu çocuklara harita, mimari, kent planlama, peyzaj ve estetik konularında bir dizi eğitim verildi. Projenin ikinci aşamasında çocukların tasarımlarının mekana taşınması için, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün de katkılarıyla "Çocuk Sokağı Çalıştayı" yapıldı. 

Projenin uygulandığı 3 sokakta tek yön uygulamasına geçilerek, araç yolu genişliği azaltıldı ve “yavaşlatılmış sokak uygulaması” hayata geçirildi.

Çocuk Sokağı ve Parkı’nın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ile bölge halkı katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNE SAHİP ÇIKMASINI DİLİYORUM"

Açılış konuşmasında Türkiye’de bu kadar erken yaş gurubundaki çocukların tasarladığı bir sokak ve park örneğinin olmadığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, çocuk gözüyle oluşturulmuş bu projenin çok değerli olduğunu vurguladı. Projede görev alan çocuklara teşekkür eden Başkan Erdem, “Yaşadığı kent üzerine kafa yoran ve bu projeye hayallerini koyan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. İnanıyorum ki bu çocuklar artık yaşadıkları çevreye farklı bir gözle bakacaklar ve hayatları boyunca yaşadıkları kente sahip çıkan, katkı koyan bireyler olacaklar. Ayrıca bütün proje ortaklarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sokağa ve çocuklarımızın hayallerine sahip çıkılmasını diliyorum” dedi.

HAYALLER PROJEYE, PROJELER HİZMETE GEÇİRİLDİ

Bu projenin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ise, “Bu çalışmayla çocukların farklı düşüncelerini farklı kavramları ortaya koymaları sağlanmıştır. Hayallerin projeye, projelerin hizmete geçirilmesini mutlulukla izliyoruz. Burada onların hayalleri gerçekleşti. Her yönüyle farklı ve farkındalık yaratan bir birliktelik projesi oldu. 5 yılda önemli çalışmalara imza atıldı ve bu örnek proje hayata geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: anka