Nilüfer Belediyesi’nin üretim denemeleri yaptığı Kent Bostanları’nda yetiştirdiği kabak çeşitleri büyük ilgi çekiyor. Bu yıl hasadı yapılan kabaklar arasında yer alan ve ağırlıkları 30 kilograma ulaşan Kuzey Amerika menşeili kabaklar, hem büyüklükleri hem renkleri ile bostanda görsel bir şölen oluşturdu.

Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi’ndeki Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda farklı tür ve çeşitlerde yaptığı ürün denemeleri ile bölgedeki çiftçilere de öncü oluyor.

Ekolojik tarım koşullarında üretimin sürdüğü Kent Bostanları’nda, mevsimine göre sebze, tahıl, baklagil gibi ürünlerin yanı sıra ekinezya, safran, lavanta gibi tıbbi aromatik bitkilerin de denemesi yapılıyor. Yılda yaklaşık 200’e yakın çeşit ve verim denemesi yapılan Kent Bostanları’nda, farklı türden kabaklar da yetiştirildi. Tohum Kütüphanesi’nde yer alan balkabağı, süs kabakları, lif kabakları, yılan ve ördek kabağı gibi 15 çeşit  kabak tohumu, ekolojik tarım koşullarında yetiştirildi.  Özenli bakımın ardından hasadı yapılan kabaklar renkleri ve ağırlıklarıyla  dikkat çekti. Her gün onlarca ziyaretçiyi ağırlayan Kent Bostanları’nda bugünlerde en fazla ilgiyi bostanda görsel bir şölen oluşturan kabaklar topluyor.

Ağırlığı 100 gramdan 30 kilograma kadar ulaşan farklı türden kabaklar, görenleri hayrete düşürüyor.

Sergilenen kabaklar arasında yer alan turuncu rengi, iri boyutu ve 30 kilograma yakın ağırlığıyla en dikkat çeken Kuzey Amerika menşeili dev balkabağını, bir kişi güçlükle yerinden kaldırıyor.

1,70 santimetre uzunluğundaki “Yılan kabağı” ile avuç içi büyüklüğündeki minik süs kabakları da  dikkat çeken diğer türler arasında yer alıyor. Kent Bostanları’ndaki üretimi yerinde görmeye gelen ziyaretçiler, sergilenen kabaklarla bol bol fotoğraf çektiriyor.

 

 

Kaynak: anka