Kentleri ve yerel yönetimleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Nilüfer Belediyesi çalışanları da işe bisikletle geldi.

Bir Avrupa Komisyonu girişimi olarak 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, Nilüfer’de de “Sürdürülebilir ulaşım: Sağlıklı ve güvenli hareketlilik” sloganı ile bir dizi etkinlik düzenleniyor. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın amaçları arasında belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi yer alıyor.

Nilüfer Belediyesi de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “İşe bisikletle gidiş günü” etkinliği düzenledi. Çalışanlar bisikletleriyle işe gelerek hem spor yapmış oldular hem de çevrenin daha az kirlenmesine katkıda bulundular.

Nilüfer Belediyesi, hafta boyunca otomobilsiz yaşam günü, sağlığa adım at yürüyüşü, tabata gibi etkinlikler düzenleyecek, yeni bisiklet bakım istasyonlarının açılışını yapacak. Bu kapsamda 22 Eylül Çarşamba günü de  NİLESPİT kullanımı ücretsiz olacak. 26 Eylül Pazar günü de Tophane’den Mudanya’ya bisiklet turu düzenlenecek.

Kaynak: anka