ZEHRA DEĞİRMENCİ - SİBEL KAHRAMAN

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Öğrencilerimize hızlı bir şekilde barınacak yerler yapacağız. Eğitim bizim için çok önemli. Benzer sıkıntılar yaşayan öğrenciler kesinlikle bize başvursunlar. Biz onları en güzel şekilde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız” dedi.

Öğrenci yurtları, Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharının ardından tekrar gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldıkları yurtlarda mutlu olmayan, özgürlük alanları sınırlanan öğrencilerin sorunları çözmesi için bütün belediye başkanlarına talimat vereceğini açıkladı.

Bursa’da öğrencilerin çoğunluğunun yaşadığı Görükle’nin bağlı olduğu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Erdem, şunları söyledi:

“Bu arada yeni bir yurt için geçtiğimiz meclisimizde karar aldık. Yeniden bu konularla ilgili öğrencilerimizin barınmalarını sağlayabilmek için yurtlar yapacağız. Bize bu konuyla ilgili başvuran öğrencilerimizi biz seve seve barındırmaya ve onlara bir yurt bulmaya çalışırız. Evet, cemaat yurtları çok fazla var yurdumuzda. Geçtiğimiz günlerde bütün sosyal medyada izlediğimiz o görüntüler hepimizin yüreğini gerçekten acıttı. Dolayısıyla biz zaten sayın Genel Başkanımız’ın da bu konuyla ilgili açıklaması var. Diyor ki, ‘Biz yönetime geldiğimizde bir yıl içerisinde bütün öğrencilerimize barınacak yurtları yapacağız. Hiç kimse sokakta kalmayacak’. Biz de aynı anlayış içerisinde burada öğrencilerimize barınacak yerleri için en hızlı şekilde bir aksiyon aldık ve hızlı bir şekilde onlara barınacak yerleri yapacağız. Yeni yurtlar yapacağız, yeni kreş alanları yapacağız. Eğitim bizim için çok önemli. Dolayısıyla bu her iki alanda da çok hızlı şekilde projelerimizi üretiyoruz. Benzer sıkıntılar yaşayan öğrenciler kesinlikle bize başvursunlar. Biz onları en güzel şekilde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız.”

“ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNU İÇİN HIZLI ÖNLEMLER ALDIK”

“Barınamıyoruz” eylemlerinin ardından Türkiye’nin gündemine giren yurt sorununa dair daha önce yaptıkları çalışmalardan da bahseden Erdem, şöyle konuştu:

“Üniversiteler geçen yıl yüz yüze yapamadı ama bu yıl yüz yüze eğitime başladılar. Aslında bu bizi de memnun etti ama tabi ilk baştan hemen bir barınma sorunu ortaya çıktı Bursa'da da. Yurtlar açılmamıştı, bazı yurtlar yeterli değildi. Dolayısıyla bizim de bu konuyla ilgili hemen bir önlem almamız gerekti. Bizim bir alzheimer konukevimiz var, bir de Çamlıca Huzurevimiz var. Pandemi nedeniyle buralardaki yaşlı bakımı için çok fazla vatandaşlarımızı almıyorduk oraya. Hemen oraları öğrencilerimiz için tahsis ettik, huzurevini kız öğrencilerimiz için, alzheimer konukevini de erkek öğrencilerimiz için. Bugüne kadar onları misafir ettik. Sanıyorum yavaş yavaş onlar kendilerine barınacak yerler de buldular, Bursa'ya da alıştılar. Artık yavaş yavaş bizi terk ediyorlar zaten bizde oralara şubattan sonra yeni hastalarımızı ve yaşlılarımızı alıp onların ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi de sürdüreceğiz.”

ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK PROJELER ÜRETİLİYOR

Üniversite öğrencileri için yalnızca barınma değil daha farklı ihtiyaçlarına yönelik de projeler ürettiklerini ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

“Görükle'de bizim çamaşırhanemiz var, orada çamaşırlarını yıkayabiliyorlar istedikleri gibi. İkinci el eşya ve giyim konusunda çalışmalarımız var. Gelen öğrenciler hem eşya konusunda hem de giyim konusunda ihtiyaçlarını bizden karşılayabiliyorlar. Aynı zamanda da üniversiteye sabah ve akşam olmak üzere iki vakitte de çorba dağıtımını yapıyoruz. Derse girerken ya da dersten çıktıktan sonra boğazlarından sıcak bir şeyler girsin ve kendilerini daha rahat hissetsinler diye. Gençlik merkezimiz var Görükle'de. Orada derslerini çalışabiliyorlar, 7/24 çalışan bir alanımız var sınavlara hazırlanabiliyorlar. Bunlar gibi birçok etkinlikle onlara yardımcı olmaya, onları burada misafir etmeye gayret ediyoruz.”

Kaynak: anka