Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer 6. Caz Tatili çeşitli konser ve etkinliklerle sona erdi. Büyük ilgi gören organizasyonun kapanışı, Atlas Mahallesi’nde düzenlenen Cenk Erdoğan Trio konseriyle yapıldı.

Çilek üretimiyle ünlü olan Atlas Mahallesi’nde bir çilek tarlasının yanıbaşında yapılan konser öncesinde, seyirciler çilek hasatı yaptı. Kendi topladıkları çilekleri yerken, yemyeşil bir doğanın ortasında Uludağ manzarasına karşı caz müzik dinleyen katılımcılar, keyifli anlar yaşadı.

Çağan Irmak‘ın yazıp yönettiği “Issız Adam” filminin müzikleriyle “2009 En İyi Film Müziği” ödülünü alan ve bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza atan Cenk Erdoğan, konserde müzikal yolculuğundaki yeni durağı  “Fermata“yı dinleyicilerle buluşturdu. İlgiyle izlenen konserde Cenk Erdoğan’a kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Ekin Cengizkan eşlik etti.

Doğanın içinde yaklaşık iki saat süren konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Cenk Erdoğan’a plaket vererek teşekkür etti.

Başkan Erdem, “Nilüfer’de 6. Caz Tatili’nin sonuna geldik. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir organizasyonda buluşmayı diliyoruz. ‘Müzik hasadı’ temasıyla bu işe başladık. Gölyazı, Akçalar, Fadıllı, Balat’ta doğayla iç içe müziğin ritmini yakaladık. Nilüfer’de sanatın müziğin keyfini çıkartmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: anka