ENES CAN ÖZMEN

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 51 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu açıkladı. Niğde'de bir ambulans ve bir polis aracı kötü hava koşulları nedeniyle kaza yaptı.

Kömürcü köyündeki bir hastayı taşıyan ambulansın sabah saatlerinde yaptığı kazada 3 sağlık görevlisi yaralandı. Yaralıların tedavileri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Niğde-Ankara otoyolu Bağlama beldesi yakınlarında 17:30 sıralarında bir polis aracı başka bir otomobil ile çarpıştı. Kazada yaralanan olmadı.

VALİ ŞİMŞEK: 51 KÖY YOLUMUZ KAPALI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yaptığı toplantının ardından, kar yağışının dün geceden beri yoğunlaştığını ancak şu ana kadar kendilerine yansıyan önemli bir durumun olmadığını söyledi.

Kar yağışının kent ve ülke için çok sevindirici olduğunu belirten Vali Şimşek, ilerleyen günlerde devam edecek kar yağışının çiftçilerin beklentilerini bir nebze olsun karşılayacağını dile getirdi. Şimşek, kar yağışının yansıttığı olumsuzlukların da bulunduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Özellikle trafikte büyük aksamalar olabiliyor. Ancak her türlü tedbirimizi aldık, bütün ekiplerimiz sahada ve vatandaşlarımıza devletimizin sıcak elini uzatıyor. Yolda kalan vatandaşlarımıza kumanya dağıtıyoruz, her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyem, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmasınlar. Çıktıklarında da özellikle kar lastiğini taksınlar, zincir bulundursunlar ve diğer tedbirleri alsınlar. Bu süreci büyük bir olumsuzluk olmadan atlatabileceğiz. Şehirler arası yollarımız trafiğe açık. İl ve ilçe merkezlerimizdeki ana arterler trafiğe açık. Köy yollarımızda zaman zaman sıkıntılar oluşuyor. Tipi nedeniyle açtığımız yollar yeniden kapanabiliyor. İl Özel İdaresi olarak 40 personel ve 30 iş makinesiyle arkadaşlarımız çalışmalarını canla başla sürdürüyor. Şu anda 51 köy yolumuz kapalı."

Soğuk havalarda hiçbir vatandaşın aç ve açıkta kalmaması için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını aktaran Şimşek, ayrıca belediye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin sokak hayvanları için belirli noktalarda yemleme çalışması yaptığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: anka