Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel komisyon toplantısı sonrası , 200 gram ekmeğin yılbaşına kadar 2 liradan yılbaşından sonra ise 2 buçuk liradan satışa sunulacağını söyledi.

Niğde'de ekmek tarifesi komisyon tarifesinin ardından güncellendi. Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 1,75 lira olan 200 gram ekmeğin yılbaşına kadar 2 TL'den, 1 Ocak itibariyle de 2,50 TL'den satılacağını açıkladı.

"HALKI DÜŞÜNEREK BÖYLE BİR KARAR ALDIK"

Başkan Yenelaçıklamasında şunlara yer verdi:

"Niğde’de fırıncımızın talebi öncelikle 220 gram ekmeğin 2 buçuk lira olmasıydı. Türkiye genelinde zamlara yapılıyor. Unlarımız şu anda 320 ile 330 TL arasında. Maya, akaryakıt ve odun gibi birçok şey zamlandı. Komisyon bir karar aldı. Bugün için yılbaşına kadar 200 gram ekmeğin 2 lira olması ön görüldü. Yapılan zamlar esnafımızı hiçbir şekilde rahatlatmayacak ama asgari ücrete yılbaşında zam geleceği için halkı da düşünerek böyle bir karar aldık."

"KARARIN ESNAFI RAHATLATACAĞINA İNANMIYORUM"

Komisyon toplantısında alınan karar ile ekmeğe kademeli şekilde zam yapıldığını açıklayan Niğde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, "Unun torba fiyatının 200 TL'ye çekilirse bizde ekmeği 1,75 TL'ye çekeriz" dedi.

Yeşil şunları kaydetti:

"Her şeyden önce Niğdeli esnafımızı vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyoruz. 220 gram ekmek için 2 buçuk lira fiyat istediler. Komisyon toplantısı neticesinde 1 Ocağa kadar 200 gram ekmeğin 2 lira olmasını noktasında karar çıktı. Başkanımız da onay verdi. Esnafımızın yanındayız. Esnafımızın zarar etmemesi için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Onay mekanizmasında da çıkan her kararı onaylıyoruz. Niğde’mize esnafımıza hayırlı olsun. Çıkan kararın esnafımızı rahatlatacağına inanmıyorum. Çünkü ekmek 1,75 iken unun torbası 180 TL idi. Şu anda unun torbası 360 liraya kadar dayandı. Esnafımız 1 ay zarar edeceklerini bile bile 200 gram ekmeği 2 TL’den satılması noktasında karara evet dediler. Unun torba fiyatı 200 TL’ye düşsün biz ekmeği 1,75 TL’ye geri çekelim."

Kaynak: anka