Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Muratpaşa Belediyesi’nin 30 tekneyle Akdeniz’de gerçekleştirdiği kutlamalarda, saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı ve hem denizde hem de karada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Muratpaşa Belediyesi’nin hem denizde hem de bisiklet turuyla karada düzenlendiği etkinliklerle kutlandı. Bisikletçiler, kutlamalar için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’da kenti ziyaretinde kaldığı ve şimdi müze olarak ziyaret edilen evin önünden pedala bastı.

Bisikletçilerin şehir turu, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda sona erdi. Bisikletçiler burada tur boyunca taşıdıkları Türk bayrağını, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a emanet ederken; kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denizde devam etti. Başkan Uysal'ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı kutlamalarda, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de yer aldı. 

Başkan Uysal, kutlamalar için Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan 30 teknenin hareketinden önce yaptığı konuşmada, 19 Mayısların muasır uygarlık düzeyini yakalama, dünya uluslar ailesinde en ön sırada olma, ekonomide, eğitimde, bilimde ve sosyal yaşamda daha ileri noktalara gelmek için birçok misyon ve görev yüklediğini söyledi. Başkan Uysal, “19 Mayıslar hiç bitmeyecek. Her 19 Mayıs mücadelemizde yenilenme günü olacak. Bize vasiyet edilen muasır uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak için bir kez daha ant içeceğiz ve bayramımızı böyle kutlayacağız” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan tekneler hareket ve falez bandı boyunca Antalyalılar'ın bayramını kutladı. Kutlamalarda, saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı ve hem denizde hem de kara hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

 

Kaynak: anka