Muratpaşa Belediyesi sanat kurslarının gitar öğrencileri, ağaçlarla kaplı Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde bir dinleti sundu. Bahçeden yükselen müziği duyan mahalle sakinlerinin sandalyesini alıp geldiği dinletide, şarkılar hep beraber söylendi.

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirdiği mesleki eğitim, hobi ve sanat kursları devam ediyor. Kurslar, 14 nokta 56 branşta, 2 bin 499 kursiyerin katılımıyla sürerken gitar öğrencileri, açık hava dinletisiyle müzikseverlerle buluştu. 

Dinleti, Değirmenönü’nde gerçekleşti. Dinletinin hazırlıklarını gören ve müziği duyan mahalleli, sandalyelerini alıp geldi; Türk sanat müziği parçalarını gitarlarıyla yeniden yorumlayan kursiyerlerle eşlik etti.

Dinleyicilerden Yüksel Akyıldız, “Çok güzel, çok harika. Gerçekten uğraşmışlar. Eğlenceli. Hep beraber söylüyoruz” dedi.  Muratpaşa Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında verdiği hizmetlerden son derece memnunu olduğunu dile getiren Akyıldız, “Değirmenönü bizim evimiz gibi. Muratpaşa Belediyesi olmasa bu hizmetlerden yararlanamayacağız” diye konuştu.

Aynı zamanda bağlama kursu öğrencisi olan emekli öğretmen Ayten Ceyhan ise “Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a çok teşekkür ediyoruz. Güzel etkinliklerle bizi buluşturuyor” dedi.

 

Kaynak: anka