TUNAKAN YILDIRIM

Karabük'ün Eflani ilçesine Hacıağaç köyünün muhtarı Murat Ünal, yarıyıl tatili için memleketine gelen vatandaşlar için köyün bir sokağını kayak pistine dönüştürdü. Ünal, piste çevirdiği sokakta vatandaşlarla birlikte kayak yaptı.

Karabük, son 60 yılın en çok kar yağışına maruz kaldı. Kar yağışı Karabük'te kimi alanlarda hayatı olumsuz etkilerken bazı yerlerde de eğlenceli aktivitelere dönüştü. Hacıağaç Köyü Muhtarı Murat Ünal (46), önce köyündeki ulaşımın sağlanması için yüksekliği yaklaşık 1,5 metreyi bulan karla mücadele çalışması yaptı, ardından köyündeki bir sokağı kayak pistine dönüştürerek yarıyıl tatilini memleketinde geçirmek için köye gelenlerle birlikte kayak yaptı. Yarıyıl tatilini değerlendirmek için köyüne gelen çocuklar pistte doyasıya eğlendi.

Öten yandan Hacıağaç köyünde bazı vatandaşlar, yüksekliği 1,5 metreyi bulan karda hayvanlarını ahırlarına ulaştırmak için büyük çaba harcadı. Hayvanlarını açılan alanlardan yürütmeye çalışan vatandaşlar, yoğun karda güçlükle ilerleyebildi. Bazı hayvanların, cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde boylarını aşan karda ilerlemekte zorlandıkları görüldü.

Kaynak: anka