Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte kentte artması beklenen yoğunlukla ilgili vatandaşları uyardı. Başkan Gürün, “Rezervasyonları olanlar Muğlamıza gelmeli. Kimsenin tatili burnundan gelmesin” dedi.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da bayram öncesi yoğunluk hat safhaya ulaşırken, 9 günlük tatilde il nüfusunun 4 milyona ulaşması bekleniyor.

İldeki yoğunluğu değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bayram öncesi Marmaris ve Fethiye gibi turistik ilçelerin nüfuslarının 2 katına çıktığını Bodrum’un nüfusunun ise 1 milyona yaklaştığını söyledi.

“BİR AĞACIN ALTINI MEKAN EDİNİYORLAR”

Muğla’ya bayram öncesi başlayan ve sonrasında da devam edecek olan büyük bir akımın olduğuna dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yollarda trafik uzun kuyruklar oluşturuyor. Bizim temennimiz şu, vatandaşlarımızın kendi sağlığı, sıhhati açısından güzel tatil yapabilmeleri. Bunun için de mutlak suretle rezervasyon yaparak buraya gelmeleri. Buraya rezervasyonsuz geldiklerinde aradıklarını bulamadıklarında tekrar geri dönüşü de göze alamıyorlar ve bir ağacın altına arabamızı çekelim ve birkaç gün burada tatilimizi yapalım düşüncesine giriyorlar. Rezervasyon yapmadan gelen vatandaşlarımız maalesef bir ağacın altını mekan ediniyorlar” dedi.

“BELEDİYELERİMİZ BÜYÜK BİR YÜK ALTINA GİRDİLER”

Yaşanan yoğunlaşma ve kamplaşmanın ardından oluşabilecek kirliliğin önüne geçmek için belediye ekiplerinin çok büyük çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Gürün, “Ağaç altında çadır kurup tatillerini yapan turistler, çöp üretiyorlar ve ilçe belediyelerimiz üretilen çöp miktarları açısından olağan üstü gayret göstermek durumunda kalıyorlar. Bu ve bunun gibi birçok konuda ilimizde büyük bir faaliyet var ve belediyelerimiz bu faaliyetlerle birlikte büyük bir yük altına girdiler. İlçe belediyeleri 1 veya 2 defa gittikleri alanlara 10 defa gitmek durumunda kalıyorlar. Oradaki artan çöpü toplamak için. Denizlerde de aynı yoğunluk var. Bütün tekneler şuanda rezerve edilmiş ve faaliyete geçmiş durumdalar. Onlarında atıkları kıyıya bırakılıyor. Dolayısı çok büyük ve limitini aşan bir durum var” diye konuştu.

“LÜTFEN REZERVASYONLU OLARAK GELİNİZ”

Yabancı turistlerin gelmesi ile birlikte Muğla nüfusunun 4 milyonu da aşabileceğine dikkat çeken Başkan Gürün, sosyal mesafenin önemi hatırlatarak şunları söyledi:

“Yabancı turistlerin de geldiğini düşünürsek ve onların virüs taşıyıp taşımadıkları konusunda emin olmadığımız için burada sağlıkla ilgili sorunlarda olabilir diye düşünüyoruz. Biz Türkiye’de mavi rengi alan ilk şehiriz. Aşılama konusunda başarılıyız ama dışarıdan gelenlerin ne olduğu, ne taşıdığını tam anlamıyla bilmemiz mümkün değil. Mesafe ve uygun koşullarda tatil yapılması gerekirken adeta bulduğu ağacın altına çadır kurarak, bir bez gererek orada tatil yapmayı yeğliyorlar. Bu doğru değil. O bakımdan çok dikkatli olmaları gerekiyor. Hem kendi sağlıkları için hem de toplumun sağlığı için. Hizmetlerin daha uygun ve sağlığa uygun şekilde yapılabilmesi için lütfen rezervasyonlu olarak geliniz. Rezervasyonları olmayanların Muğla’mıza gelmeleri durumunda yaşayacakları olumsuz koşullar nedeniyle tatillerinin burnundan gelmesini istemeyiz.”

 

Kaynak: anka