TUNCAY TÜRKGÜLÜ

Selanik göçmenlerine yönelik sözleri ile tepki çeken Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun İstiklal Marşı konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin fotoğraflarını, yüzlerini kapatarak yayınladığı ortaya çıktı.

Selanik göçmenlerini hedef alan sözleri nedeniyle tepki çeken Akçakoca müftüsü Soytekinoğlu’nun, müftülük tarafından düzenlenen “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdiğine ilişkin duyurusu müftülüğün internet sitesinde 11 Mart 2021 tarihinde yayınlandı.

Yarışma sonuçlarına ilişkin müftülük duyurusunda, dereceye giren kız ve erkek çocuklarının yüzlerinin çiçek resmi ile kapatılması dikkat çekti. Müftülüğün duyurusu şöyle:

“Akçakoca ilçe müftülüğünce düzenlenen ‘On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. İstiklal Marşı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un gençler tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla; ‘On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl’ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. İki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada ilçemizde dereceye giren öğrenciler için, İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende, öğrencilere hediyeleri takdim edildi.”

 

Kaynak: anka