Mudanya Belediyesi ekipleri, kentte etkili olan kar yağışının neden olduğu olumsuzluklara karşı, 47 mahallede 7/24 mesai yapıyor.

Mudanya Belediyesi, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışının ardından özellikle kırsal alanda yolların kapanmaması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, köy yolları ile bağlantı yollarında karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Görevliler, özellikle araçların erişmekte zorlandığı sokaklar ile köy yollarında, kar küreme ve tuzlama işlemi gerçekleştiriyor.

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki 2 kar küreme aracı, 2 greyder, 5 kepçe, 1 tuz küreme kamyonu, 40 personel ve 500 ton tuzla, 47 mahallede 24 saat boyunca aralıksız hizmet vermeye devam edecek.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kar yağışı ve buzlanmayla mücadele çalışmalarının 24 saat aralıksız süreceğini, Mudanya’da mağduriyet yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Ana arterlerin öncelikte olduğunun da altını çizen Türkyılmaz, “Hemşehrilerimizden zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla dışarıya çıkmamalarını istiyoruz. Ekiplerimiz her cadde ve sokağa yetişmeye çalışıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum” diye konuştu. 

 

Kaynak: anka