Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Ekibi karşılaştığı HDI Sigorta Yalova VIP Kadın Basketbol Takımı’nı son salisede bulduğu sayı ile 58-56’lık skorla yenerken, MSK Kadın Hentbol Takımı da Yozgat ASP GSK’yı 28-24 mağlup etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı ve Kadın Hentbol Takımı, üst üste aldığı galibiyetleri ile ligdeki liderliklerini sürdürmeye devam etti.

SON SANİYEDE GELEN GALİBİYET

Ligin 9’uncu haftasında HDI Sigorta Yalova VIP Kadın Basketbol Takımı ile oynadığı karşılaşmada gülen taraf MSK Kadın Basketbol Takımı oldu. Karşılaşmanın son saniyelerine kadar heyecan dolu anlar yaşanırken MSK Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Cansu Aslan Cankurt son saniyede kaydettiği sayı ile takımına galibiyeti getirdi.

Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen karşılaşmanın ilk çeyreğini 13-19, ikinci çeyreğini 29-33 geride tamamlayan MSK Ekibi, üçüncü çeyrekte 42-41 öne geçerken, son çeyrekte Cansu Aslan Cankurt’un son salisede kaydettiği 2 sayılık basket ile karşılaşmadan 58-56 galip ayrıldı.

Baş antrenör İbrahim Sağdıç, kazandıkları için çok mutlu olduklarını ve bu galibiyete çok ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, “Evimizde bu galibiyet çok önemliydi. Üst sıralarda kalabilmek adına çok önemli bir galibiyet aldık. Kızları tebrik ediyorum, gerçekten çok iyi mücadele ettiler, yüreklerine sağlık. Ekip olarak çok istedik ve kazandık. İnşallah önümüzdeki maçlarda da kazanmaya devam ederiz” dedi.

Takım Kaptanı Nihan Tolğay, maçın kendileri için zor olduğunu dile getirerek, “Kazandığımız için çok mutluyuz ve aynı şekilde devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Son saniyede kaydettiği 2 sayılık basket ile takımının karşılaşmadan galip ayrılmasını sağlayan Cansu Aslan Cankurt, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Son topu kullanarak kazandığımız için çok mutluyuz” dedi.

MSK KADIN HENTBOL TAKIMI YOZGAT'TAN LİDER DÖNDÜ

MSK Kadın Hentbol Takımı, Hentbol 1’inci Lig Kadınlar A Grubu’nda 8’inci hafta karşılaşmasını Yozgat ASP GSK ile gerçekleştirdi. Yozgat ASP GSK ile Yozgat’ta Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği karşılaşmayı 28-24 kazanan MSK ekibi, 14 puana yükselerek 1. Lig Kadınlar A Grubu’ndaki liderliğini sürdürdü.

Baştan sona kadar etkili bir oyun sergilediği karşılaşmanın ilk yarısını 14-11 önde tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, maç sonunda 28-24’lük skorla galip gelen taraf oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı Antrenörü Ali Rıza Yeşil, “Kendi seyircisi ve evinde çok başarılı müsabakalar oynayan Yozgat ASP GSK karşısında sahada tam istediklerimizi yansıttık. Yürekleri ile oynadıkları ve son derece başarılı savunma yaptıkları için başarılı ve keyifli bir galibiyet kazandık. İnşallah haftaya Mut Spor Salonu’nda oynayacağımız ve seyircimizin de desteği ile Olimpik Pazar Spor Kulübü maçını da kazanarak ilk devreyi lider kapatmak istiyoruz. Sahada canla başla mücadele eden sporcularımı aldıkları bu haklı galibiyetten dolayı kutluyorum” dedi.

Hentbol 1. Lig Kadınlar A Grubu’nda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Hatice Güler, karşılaşmada 12 gol atarak gol sayısını 81’e çıkardı ve unvanını korudu.

Kaynak: anka