LEVENT HAZER

Sakarya’da, Adapazarı’ndan Kaynarca ilçesinde yolculuk yapan Yunus Emre Kaya’nın cebinden düşürdüğü cüzdanı bularak kayıplara karışan şüpheli, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkılarak yakalandı. Cüzdanda bulunan kimlik ve kartları attığını, parayı da harcadığını söyleyen şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, Adapazarı-Kaynarca arasında yolcu taşıyan bir minibüste meydana geldi. Bir arkadaşı ile Adapazarı’ndan minibüse binen Yunus Emre Kaya, Kaynarca ilçesi sanayi ışıklarında araçtan arkadaşıyla birlikte indi. Minibüsün duraktan hareket etmesinin ardından cebinde cüzdanının olmadığını fark eden Kaya, aracın peşinden koşmaya başladı.

Kendisinden 30 metre sonra araçtan inen iki kişiden minibüsü durdurmalarını isteyen Kaya, şahısların minibüsü durdurmaması üzerine koşmaya devam etti. Kaya, koşarak minibüse bir sonraki durakta yetişti. Cüzdanın bulamayan genç, güvenlik kamerası görüntülerinin izlemesinin ardından durumu polis ekiplerine bildirdi. Emniyet ekipleri, arka koltukta oturan bir kişinin, cüzdanı düştüğü yerden aldığını ve araçtan indiğini belirledi.

Kimliği belirlenen şüpheli, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Kimlik ve kartları attığını, cüzdanda bulunan 650 lira nakit parayı da harcadığını söyleyen şüpheli serbest bırakıldı. Olay anı, hem minibüste bulunan güvenlik kamerası hem de olay yerinde bulunan bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaynak: anka