DAVUT GÜLEÇ

Halat Çekme Federasyonu İç Anadolu Bölge Başkanı ve Kayseri Temsilcisi olan, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde Tekvando antrenörlüğü yapan Özben Şimşek, Develi ilçesindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 

Kayseri’nin Develi ilçesi Tombak Mahallesi’ndeki yaşayan ve evinin balkonuna pandemi öncesi fırın yapan Özben Şimşek, o günden sonra komşularının getirdiklerini ücretsiz pişirmeye başladı.

Yaptığı ekmekleri de ücretsiz dağıtan Özben Şimşek, sporcuları ile ağaç buduyor, çim biçiyor, doğaya yem bırakıyor ve gençler için ücretsiz parkur eğitimleri veriyor. Şimşek, "Türk gençliğinin hizmetinde ve emrindeyiz" diyor.

Komşularından gelen yemekleri ve hamur işlerini haftanın 5 günü ücretsiz pişiren Şimşek, bununla da yetinmeyip, bölgeye özgü coğrafi işaretli bir tür pide olan “Develi cıvıklısını” ikram ediyor.

KURS VE ETKİNLİKLER

Sporcuları ile birlikte “Yeşili koru ki, insanı koruyasın” mantığı ile Develi-Erciyes Yolu üzerine kendilerinin diktiği ağaçların sulanması, budanması, bakımı işlerini yapan Şimşek, doğal hayatı korumak için araziye yem bırakıyor, zaman zaman gönüllü olarak çim biçiyor.

Gelen talepler doğrultusunda, isteyen gençlere antrenör olarak ücretsiz beden eğitimi öğretmenliği, polis meslek, askeri okullar ve bekçilik sınavları için parkur hazırlıkları da yaptırıyor.

Son bir yılda 100’ün üzerinde genci bu sınavlara hazırladığını belirten Şimşek, “Herkesin bu topraklara vefa borcu var. Her şey para değil. Türk gençliğinin hizmetinde ve emrindeyiz” diyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:  

- Özben Şimşek’in fırındaki konuşması ve çalışması

- Murat Akın’ın sözleri ve ‘develi cıvıklısını’ evine götürmesi (kırmızı kazaklı)

- Kerem Gediktaş’ın sözleri (Siyah montlu)

- Yavru köpekler ve yem

- Gençleri parkur sınavına hazırlaması

- Tekvando kursu

- Çocuklar arasında halat çekme

Kaynak: anka