Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919′da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Milli Mücadele’nin 102. yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü’nde Mudanyalılar, bağımsızlık marşlarını hep bir ağızdan söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan resmi törenlerin ardından kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan Mudanyalılar, bağımsızlık marşlarını hep bir ağızdan söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana Mudanya’da milli bayramların coşkuyla kutlandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bugün bizim bağımsızlığımızın ilk adımının atıldığı günün 102. yılı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı korumak için canlarını gözünü kırpmadan feda eden atalarımız rahat uyusunlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet ve onun tüm değerleri sonsuza dek yaşayacaktır. 102 yıl önceki inanç ve kararlılıkla gençliğimiz geleceğine sahip çıkacak. Cumhuriyet kenti Mudanya’da Atamızın izinde daha nice bayramları birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: anka