MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde bugün saat 14:00'de başlayan kuvvetli sağanak yağışın ardından Derince, Kandak ve Selimiye bölgelerinde meydana gelen hortum nedeniyle birçok mahallede evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgede inceleme yaptı.

Muhammet Tokat, hortumun etkili olduğu bölgede, sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Tokat, bölgedeki incelemelerinin ardından şunları söyledi:

“FIRTINA VE YAĞMUR BEKLİYORDUK, AMA HORTUM BEKLEMİYORDUK”

“Evet, bugün bir fırtına ve yağmur bekliyorduk. Ama böylesine bir hortum felaketini de beklemiyorduk. O da özellikle Derince, Karşıyaka ve Selimiye bölgemizde bir de Kandak mahallemizde etkili oldu. En çok hasar Derince’de gözüküyor. Bir can ya da mal kaybımızın olmaması sevindirici ama gördüğümüz tablo çok korkutucu bir tablo. Gördüğünüz demirler, buradan neredeyse yüzlerce metre ilerideki evlerin üzerine gidip orada hasar meydana getirmiş. Yaklaşık 15 civarında evimizde hasar görülüyor. Muhtarımızın bize haber vermesiyle tabii hem Kandak’a hem buraya ekipleri gönderdik. Şu anda önce bir hasarı tespit etmemiz lazım. Bu akşam tabii yağmur olmayacak ama asıl şiddetli yağmur cuma gecesi geliyor. Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir an önce burada gerekli müdahaleleri yapmamız gerekiyor. Şu anda neredeyse belediyemizin tüm birimleri ile buradayız. Tespitlerimizi yapalım, hemen derhal öncelikli acil müdahalelere başlayalım. İlçe merkezinde yağmurun şiddetinden çok ağaç yıkıldı. Diğer yerlerden de haber alıyoruz. Milas’ta çok çok önemli sıkıntı yok, sadece karayolunda ve çevre yolunda sıkıntılı, bölgelerimiz yine aynı. Biraz yukarıda, Çakal Deresi dediğimiz mevkiden aşağıya yoğun olarak çamur geldi. Ama onun dışında cana mana gelecek herhangi bir afet olarak algılanacak bir şey olmadı. Şu an en afet gibi görünen Derince.”

Kaynak: anka