Mezitlili kadınlar, yaşamın stresiyle Belediye'nin Örgü Evi’nde yaptıkları çalışmalar sayesinde başa çıkıyor. Her gün Örgü Evi’nde buluşan kadınlar, aile ortamında çaylarını yudumluyor, sohbet ediyor ve örgülerini örüyor.

Örgü Evi'nde gerçekleşen buluşmaların kendilerine terapi gibi geldiğini dile getiren kadınlar, gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerle de bir çok insanın yaşamına dokunuyor.

Ördüklerini, kış şartlarında vatan mücadelesi veren askerlere, kırsal kesimde eğitim gören öğrencilere ve başka şehirlerdeki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran kadınlar, “Başka şehirlerde yaşayan ve bu sosyal alanlara sahip olmayan kadınlar bizleri kıskanıyor. Biz de bir gün gelemediğimiz zaman aslında ne kadar özel bir yere sahip olduğumuzun ve sağladığı imkanların farkına varıyoruz. Örgü Evimiz sadece kadınların bir araya gelip örgü ördüğü değil, el ele verip dayanışma içerisinde bulunduğu sosyal bir aile ortamı. Başkanımız Neşet Tarhan’a, güzel dostluklar kurduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz ve sosyal projelere destek olduğumuz Örgü Evi’ni bizlere kazandırdığı için teşekkür ederiz” dediler.

Kaynak: anka