Okulların tatile girmesiyle birlikte çalışmalara başlayan Mezitli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu'nda eğitimler devam ediyor. Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu bünyesinde çalışma yapan Çocuk Tiyatrosu'nun minik kursiyerleri aldıkları eğitimle sahnedeki yeteneklerini her gün daha fazla geliştiriyor.

Çalışmalarını, Dilek Yıldırım yönetiminde, Mezitli Belediyesi Sanat evi içerisinde bulunan Oda Tiyatrosu salonunda sürdüren Çocuk Tiyatrosu, iyi oyuncu olmanın yanı sıra çocukların becerilerini keşfetmelerini ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini amaçlıyor.

Çalışmalara katılan çocuklara, yeteneklerini sergileme, doğru nefes alma, doğru duruş gibi konularda eğitimler veriliyor. 

İlk çalışma döneminde kadınlara ağırlık verdiğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “İkinci çalışma dönemimizin ana konusu olarak ise ‘eğitim’ ve ‘çocuklar’ olarak belirlemiştik. Bunun önemli bir ayağı olan Çocuk Tiyatrosu kurulması konusunda çocuklarımız uzman eğitmenlerimiz eşliğinde çalışmalara devam ediyor. Mezitli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu'nda yetişecek çocukların hepsi, oyuncu olmasalar bile, iyi birer tiyatro seyircisi olacaklar. Bu çocuklarımız Mezitli’de tiyatronun ve sanatın yaygınlaşmasına öncülük edecekler. Önümüzdeki süreçte gençlik tiyatrosu da kurarak Mezitli’de kültür ve sanatı daha yukarılara taşıyacaklar. Bu alanda öncülük eden eğitmenlerimize, büyük özveri göstererek çalışmalara başlayan çocuklarımıza ve değerli ailelerine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: anka