Mersin Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda çalışan kadınlar, orman yangınlarına destek olmak için acil ihtiyaç malzemelerini afet bölgesine gönderdi. 

Mezitli Kadın Üretici Pazarı'ndaki kadınlar, Aydıncık’tan başlayarak, Silifke, Bozyazı ve Gülnar’da etkili olan orman yangınlarına destek olmak için topladıkları acil ihtiyaç maddelerini Mezitli Belediyesi’nin kamyonları ile afet bölgesine gönderdi. Mezitlili kadınların da destek olduğu yardımlar yangınlarla mücadele eden personel ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara ulaştı.

MAĞDUR VATANDAŞLARA İHTİYAÇ MALZEMESİ ULAŞTIRDIK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan şu açıklamayı yaptı:

“Mezitli Belediyesi olarak yangına karşı mücadelede tüm olanaklarımızı seferber ederek araçlarımızı bölgeye gönderdik. Arkadaşlarımız ilk günden itibaren bölgeye giderek Hırmanlı’da yangınların söndürülmesi için canla başla mücadele etti. Bunun yanında belediye olarak mağdur olan vatandaşlarımıza çadır, su gibi zorunlu ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. Şimdi de kadınlarımız her zaman olduğu gibi duyarlılıklarını göstererek aralarında örgütlendiler ve kamyonlar dolusu yardım topladılar. Kadın Üretici Pazarındaki kadınlarımızın öncülüğünde Mezitlili kadınlarımızın topladığı şemsiye, çadır, su, çay, şeker, ilaç gibi acil ihtiyaç maddelerini kamyonlarımızla yangın bölgesine ulaştırarak destek oldular. Burası Mezitli diyerek her zaman farkını ortaya koyan kadınlarımıza ciğerlerimizi yakan bu yangın sırasında da gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederim.” 

Kaynak: anka