Amasya Merzifon Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde susuzluk sorunu yaşayan 4 köyde evlere su yardımı yaptı. Suları bizzat dağıtan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Neredeyse 48 saatte sadece 15-20 dakika suya kavuşan köylerimizin sıkıntısına kayıtsız kalamazdık” dedi.

Merzifon Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde, susuzluk sorunu yaşayan evlere su yardımı yaptı. Köylülere suyu bizzat kendisi de dağıtan Merzifon Belediye Başkanı Alp kargı, şunları söyledi:

“Yarın heyecanla idrak etmeye çalışacağımız Kurban Bayramı arifesinde evlerinde susuzluk sıkıntısı çeken, neredeyse 48 saatte sadece 15-20 dakika suya kavuşan köylerimizin sıkıntısına kayıtsız kalamazdık.”

“SU EN HAYATİ PROBLEM”

Belediyemizin ve Merzifon Acze Düşenlere Yardım Derneği'nin katkısıyla Küçükçay, Yaylacık, Kızıleğrek, Yeşiltepe köylerinde hiç değilse hemşehrilerimize nitelikli su taşıdık. Taşıma suyla değirmen dönmez biliyoruz ama 21. yüzyılda yaşanan bu tabloya karşı umursamaz olamazdık. Umarım yetkililer bizim de desteğimizle gereken çalışmayı ivedilikle gerçekleştirip su sorununa çözüm bulurlar.

Bizler her platformda bu sorunu dile getirmeye devam ederken herkes kendi köyünde, kendi yakınının içme suyuyla sınandığını düşünsün. Hele Küçükçay köyünün yolunun içler acısı halini söylemekten utanıyor ve büyük üzüntü yaşıyorum. Ulaştırdığımız sınırlı sayıdaki su dolu damacanayı gören yaşlımızın bizleri nasıl kucakladığını yaşayıp görünce, susuzluk sorununun günümüz şartlarında bu denli vahim hale gelmesinden mahcubiyet duyduk. Su en hayati problem, dilerim yetkililerin gereken çalışmaları gerçekleştirmesiyle köylerimiz en kısa zamanda hak ettiği suya kavuşsun. Bu işin şakası yok. Suyun kıymetini anlamadığımız her gün çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinden çalıyoruz."

 

Kaynak: anka