Mersin’de meslektaşı Hasan Çayır tarafından, görevi başında öldürülen Dr. Ahmet Dikmen’in baz istasyonu sinyal kayıtları (HTS) ortaya çıktı. Dikmen’in öldürülmeden önce Mezitli İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Yavaşoğlu’nu 65 kez aradığı belirendi.

Mersin’de, 20 Ekim 2021’de aynı sağlık merkezinde görev yaptığı meslektaşı Dr. Hasan Çayır tarafından öldürülen Dr. Ahmet Dikmen’in, baz istasyonu sinyal kayıtlarına işaret eden HTS kayıtları ortaya çıktı.  

Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında, Dikmen’in yaşamını yitirmesinden önceki üç aylık telefon kayıtları incelendi. Dikmen’in, Mezitli İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Yavaşoğlu ile 65 kez görüştüğü belirlendi. Dikmen’in Çayır hakkındaki şikayetlerini iletmek üzere Yavaşoğlu’nu bir gün içinde birkaç kez aradığı görüldü. HTS kayıtlarında, Dikmen’in; sadece ilçe sağlık müdürünü değil; İl Sağlık Müdürlüğü Personel Daire Başkanı’nı ve Mersin’de görev yapan bir savcıyı da aradığı saptandı.

Dikmen ailesinin avukatı Erşan Sarı, HTS kayıtları ile ilgili olarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu kayıtlar da gösteriyor ki; Dr. Ahmet Dikmen olaydan aylar önce katil zanlısı Hasan Çayır hakkında her tuttuğu tutanakla ilgili yetkili amirlerine durumu telefonla veya mesaj yazarak aktarmış. Yani, ‘Ben ölmek istemiyorum, lütfen önlem alın’ çığlığı atmış. Ama ne duyan olmuş ne önlem alan olmuş. Dr. Ahmet Dikmen’in, bu çağlığını ilgili ve yetkililer oturdukları koltuklarında duyup görevlerini yapmış olsaydılar, büyük ihtimal menfur olay gerçekleşmemiş olacaktı.

“UZMAN KİŞİLERCE İDARİ SORUŞTURMA YAPILMALI”

Hunharca, vahşice, planlanarak kasten bir cinayet işlendi. Cinayeti işleyen hakkında adli tahkikat titizlikle devam ediyor. Ama işin bir de Devlet Memurları Kanunu açısından bu olayın gelişiminde sorumlu olanlarla ilgili idari tahkikatı söz konusu. Yani olayın gelişiminde ve içinde kastı-ihmali-görevi kötüye kullananların ortaya çıkarılması açısından savcılığa verilecek olan soruşturma izni için yapılacak ön inceleme. Bu ayrı bir soruşturma ve 2021/ 65226 sayılı dosyada mevcut. İl İdare Kurulu, savcının talebi üzerine ön inceleme için bir isim belirleyecek. Ancak bu konu bakanlık müfettişliği bilgi ve tekniği gerektiren bir iştir. Biz bu nedenle vakti ile Valiliğe yazı yazarak talepte bulunduk. Ancak ilerleyen süreç içinde uyarıcı başvurumuzun bile dikkate alınmadığını görüyoruz. Bunun üzerine soruşturma izni isteyen savcılık makamına 04.01.2022 günü yeni bir başvuru yaparak, Mersin İl İdare Kurulu’na yaptığımız başvuru ve talebimizi de ekleyerek, yeniden bilgilendirme yaptık. Savcılık olayı ciddiyetle takip ediyor. Ancak idari yönden yapılacak ön incelemede yanlı ve taraflı olunursa, uyarılarımız dikkate alınmaz ise bu kamu vicdanını sızlatacak, adalete ve hakkaniyete gölge düşürecektir."

 

Kaynak: anka