Mersin’de 6 gün önce Mezitli Güçlendirilmiş Göçmen Sağlık Merkezi’nde meydana gelen doktor cinayeti protesto edildi. Olayın yaşandığı ve geçici süreyle kapatılan merkez önünde oturma eylemi sonrası basın açıklaması yapan sağlık çalışanları, yaşanan cinayette ihmali olanların belirlenmesini istedi. Eylemde açıklama yapan öldürülen Dr.Ahmet Dikmen’in aile avukatı Erşan Sarı ise bakanlığın konuyu araştırması için müfettiş göndermesini istedi.

Mersin Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği mensupları, görev yaptığı merkezde mesai arkadaşınca öldürülen Dr. Ahmet Dikmen cinayetini proteste etti. Olayın yaşandığı ve güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatılan merkez önünde oturma eylemi yapan hekimler, olayda ihmali bulunanların belirlenerek gerekli adli işlemlerin yapılmasını istedi. Öldürülen Dikmen’in ailesinin avukatı Erşan Sarı da, cinayete zemin hazırlayanların bulunması için kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulundu.

20 Ekim Çarşamba günü işyerinde hakkında tutanak tuttuğu Dr. Hasan Çayır tarafından pompalı tüfekle öldürülen Dr. Ahmet Dikmen cinayetini protesto eyleminde konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, olayda belirsizliklerin sürdüğünü söyledi. “Emek Bizim Söz Bizim” ve “Şimdi susuyoruz” şeklinde iki pankartın açıldığı eylemde konuşan Dr. Antmen, hekimler olarak hekimlerin çok kötü koşullarda çalıştığını, bu kötü koşulların ve idarecilerin bu koşulların düzelmesine yönelik hiçbir önlem almamalarının sağlıkta şiddete ve hekimlerde tükenmişlik sendromuna neden olduğunu belirtti.

Sorunların çözümüne yönelik yaptıkları ısrarlı girişimlerinin sonuç vermemesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarına vurgu yapan Antmen, “Çalışma şartlarının düzeltilmesi, çalışma saatlerinin insani koşullara çekilmesi, iş barışının sağlanmasını istedik. Yani kısaca hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının insani koşularda, güvenli ortamlarda çalışmalarının sağlanması taleplerini yıllarca dillendirdik, eylem ve etkinlikler düzenledik, basın açıklamaları yaptık ama sesimiz duyulmadı, duyulduysa da anlamsızlıktan gelindi. Bizler, her zaman için hukukun üstünlüğüne inanan ve hukuk dışı en ufak bir şeye tahammülü olmayan kurumlarız, bu nedenle de gerekli hukuki ve idari soruşturmaların en ince ayrıntısına kadar yerine getirileceğine dair inancımız tamdır. Soruşturmanın da sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

“BAKANLIK MERSİN’E ACİL EL ATMALIDIR”

Öldürülen Dr. Ahmet Dikmen’in Aile Avukatı Erşan Sarı’da doktorların yaptığı eyleme destek vererek açıklamalarda bulundu. Bakanlığın zaman geçirmeden Mersin’e konuyu derinlemesine araştırması için müfettiş göndermesini isteyen avukat Sarı da şunları söyledi:

“Bu cinayete dahili olanların araştırılması gerekir. Dr. Ahmet Dikmen olaydan önce hayati tehlikelerinin olduğunu dile getirdiği halde ilgili ve yetkililer hiçbir şey yapmamış, bu uyarılar umurlarında da olmamıştır.  Böylece cinayete zemin hazırlanmıştır. Dr. Ahmet’in dışında başkaları da ölebilirdi, öldürülebilirdi. Bu konudaki başvuru ve tutanaklara rağmen işlem yapmayarak cinayete zemin hazırlayanların ise bir telaş içinde olduğunu duyuyorum. Umarım bunlar olmaz, umarım artık emmi-dayı ilişkisi Devlet içinde yürümez. Sağlık Bakanlığı bu konuya el atar, buna sebebiyet verenleri ortaya çıkarır. Yapılacak soruşturmadan sonra da İl Sağlık Müdürlüğü’nü babalarının çiftliği gibi kullananlar ortaya çıkartılır.”

 

Kaynak: anka