Mersin ve Hatay’da düzenlenen eş zamanlı tefeci operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı, 3 kişi ise aranıyor. Şüphelilerin vatandaşlara faizle para verdikleri, ödemeyenleri tehdit ederek ellerindeki senetleri icraya verdikleri, mal varlıklarına da el koydukları saptandı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Mersin merkezde tefecilik yaparak haksız kazanç elde edildiği yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlatıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisi dahilinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Mersin, Hatay ve Silifke’de çalışmalar yapıldı. Yapılan fiziki ve teknik takibin tamamlanmasıyla; aralarında emlakçı, mobilyacı, pazarlamacı, inşaatçı gibi meslek grubundan olan 17’si Mersin il merkezi, birer kişi de Silifke ve Hatay’da olmak üzere 19 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 kuru sıkı tabanca, 7 adet alacak-vereceklerin tutulduğu not kağıdı, 6 adet çek, 5 adet senet, 3 tapu fotokopisi ele geçirildi. Operasyonda 16 kişi yakalanırken, 3 kişi ise aranıyor.

Gözaltına alınan zanlıların tefecilik yöntemi ile vatandaşlara faizle para verdikleri, ödeyemeyenleri tehdit ettikleri, ellerindeki senetleri icraya vererek zor duruma düşürdükleri, malvarlıklarına el koydukları belirlendi.

Gözaltındaki zanlılarla ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

 

Kaynak: anka