GAMZE ŞİMŞEK

Tam kapanma sürecinde semt pazarlarının kurulmasına bugün izin verilmesi üzerine Mersin’deki pazarlarda yoğunluk yaşandı.

Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı Mersin’de; merkezde 18, ilçelerde ise 52 olmak üzere kurulan 70 semt pazarında yoğunluk yaşandı. Pazara gelmek için dışarıya çıkan vatandaşların ise mutlu oldukları gözlendi.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Batur, semt pazarlarının yeniden açılma kararını değerlendirdi. Açılma kararının biraz daha gecikmesi durumunda sıkıntıların çok daha fazla büyüyeceğine işaret eden Batur şunları söyledi:

“Açılma kararıyla köylünün, üreticinin, esnafın ve komisyoncunun yüzü gülmeye başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren il genelindeki 70 semt pazarımızda faaliyetler başladı. Özellikle maske ve mesafe konusuna özen gösterilmesi için Devletin ilgili organlarıyla yoğun bir çaba gösteriyoruz. Beklentimiz bayram arifesinde de halkımıza hizmet etmektir. Bu kararla birlikte pazarcı esnafımız evine bir gıdım da olsa ekmek götürecek.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Pazarın genel durumu

* Vatandaş ve esnaf görüşler

 

Kaynak: anka