HASAN KÜÇÜK 

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Merkez Mahallesi’ndeki bazı parkların banklarına “2 civciv aranıyor” ilanının yapıştırıldığı görüldü. Kayıp iki civcivin renklerinin ve boylarının tarif edildiği ilanda, “asla birbirinden ayrılmazlar” yazılması dikkat çekti.

İlana, “Açıklama, 2 civciv kaybolmuştur. Birinci civciv sarı kahverengi, boyu yaklaşık 5-10 cm; 2. civciv siyah kahverengi, boyu yaklaşık 5-10 cm (Asla birbirinden ayrılmazlar) Onları çok seviyoruz. Not: Lütfen bulursanız, Kadir Mustafa Güvenç Apartmanı bahçesine bırakın” yazıldığı görüldü. 

“ÇOCUKLAR KOŞULSUZ SEVER”

Çocuk Gelişimci/Oyun Terapisti Öznur Keleş, çocukların sevgiyi yaşama biçimlerinin yetişkinlere benzemediğini ve onların koşulsuz sevdiğini söyledi.

“Yetişkinlerde durum böyle değil. Yetişkinler sevmek için sebep arar” diyen Keleş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu haberde kuşkusuz hepimizi etkileyen şey, biz yetişkinlerin sahip olmadığı ancak çocuklarda görebildiğimiz koşulsuz sevgidir. O civcivleri sevmeleri için hiçbir şartları yoktur. Ne civcivin rengine ne sesine ne de hareket etme biçimlerine bakmazlar. Sadece severler. Oysa biz yetişkinler çocuğa sevgimizi vermek için onlarca şart koşarız. İstediğim gibi davranmazsan, ağlamayı kesmezsen, tabağını bitiremezsen, sessiz olmazsan, sınavdan iyi not almazsan...”

ÇOCUKLARIN BAĞ KURMA İHTİYACINA KAYITSIZ KALMAYALIM

Günümüz koşullarının çocukları teknolojiye, ekrana, dört duvar arasına sıkıştırsa da çocukların doğayla, sevgiyle bağ kurma ihtiyacının hep aynı olduğuna dikkat çeken Keleş, “Bize düşen de çocukların bu ihtiyacına kayıtsız kalmayarak onların ulaşmak istediği sevgiyi arayıp bulmak” dedi.

 

Kaynak: anka