HASAN KÜÇÜK

Mersin’de kendilerini polis olarak tanıtıp bilgisayar mühendisi Ş.Ö’yü kaçırarak bir süre alıkoyduktan sonra serbest bırakan dört zanlı yakalandı. Yağma suçundan haklarında işlem yapılan dört zanlı tutuklandı.

Olay; üç gün önce merkez Toroslar ilçesine bağlı yayla özelliği bulunan Gözne yolu üzerinde yaşandı. İddiaya göre; dört kişi, bir restorandan çıkan ve takip ettikleri bilgisayar mühendisi Ş.Ö.’yü, polis olduklarını söyleyip kafasına silah dayayarak kaçırdı. Zorla bindirdikleri araçta bir süre alıkonularak, Bitcoin hesabındaki paraları hacker marifeti ile almak isteyen şüpheliler, amaçlarına ulaşamadan Ş.Ö.’yü bıraktı.

Kaçırılarak bir süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Ş.Ö.’nün şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Ş.Ö.’nün araçtan indirildiği yerden başlayarak çevredeki kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu belirlenen aracın plakasından yola çıkarak zanlıları buldu. M.B.Y. Tarsus’ta, C.Y ve M.T. Adana’da, S.Y. ise Mersin’de yakalandı.

“Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma ve cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlaması ile haklarında işlem yapılan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine götürüldü.

 

Kaynak: anka