Mersin Emniyet Müdürlüğü, Mersin merkezli 4 ilde kaçak ilaç operasyonu düzenledi. Operasyonda çok miktarda kaçak ilaç ele geçirilirken 15 şüpheli gözaltına alındı. 6 şüpheli aranıyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; yapılan teknik takip sonucunda, kaçak ilaç şebekesinin kent merkezi başta olmak üzere 4 ayrı ilde faaliyet gösterdiği saptandı. Yapılan çalışmalarda; Sağlık Bakanlığı’nca yasaklanmasına rağmen Çin ve Hindistan’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen Sildenafil maddesinin Mersin’de faaliyet gösteren ve bitkisel ürün adı altında üretim yapan firmalarca bitkisel karışımlı macun içerisine katılarak insan sağlığını tehlikeye sokabilecek olan gıda takviyeleri üretip satıldığı belirlendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde söz konusu çeteye operasyon düzenleyen Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, 543 bin 160 adet değişik gramaj ve markalarda içerisinde sildenafil maddesi içeren bitkisel karışımlı macun, 3 bin 675 adet hap, jel, krem ve çikolata türünde cinsel içerikli ilaç ile şahısların gıda maddelerine katıp üretimde kullanmak üzere depoladıkları 410 kilo Sildenafil maddesi ele geçirdi.

6 KİŞİ ARANIYOR

Operasyon kapsamında aranan 21 şüpheliden 15’i yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: anka