Hayırseverler, Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek büfeleri aracılığıyla yurttaşlara ücretsiz ekmek ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak hayırsever bir vatandaşın parasını ödediği toplam 5 bin ekmek, 5 büfede vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Böylece son bir haftada üç hayırseverinh katkılarıyla toplam 14 bin ekmek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, hayırsever vatandaşların MER-EK Halk Ekmek büfeleri aracılığıyla yurttaşlara ulaşmasımın sağlandığı bildirildi. Açıklamaya göre, hayırsever bir vatandaş daha Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen hijyenik, kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeklerden 5 bin adet satın aldı. Bu ekmekler, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde yer alan 5 Halk Ekmek büfesinde gün boyu vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Geçen günlerde de 5 bin ve 4 bin ekmek satın alan iki hayırseverin ekmekleri vatandaşlara ulaştırılmıştı.

“VATANDAŞLARA İLAÇ GİBİ GELİYOR”

Halk Ekmek büfesi işletmecisi Çiğdem Nurtok, bir hayırseverin girişimi ile işlettiği büfeye bin ekmek getirildiğini belirterek, “İhtiyacı olanlar sürekli alıyorlar. Daha önce de hayırseverlerin bu tür girişimleri oldu. İsim olarak bilmiyoruz ama ekmekler geliyor, biz buradan vatandaşa dağıtıyoruz. Vatandaşlara ilaç gibi geliyor. Çünkü gerçekten alamayan çok insan var. Biz burada bire bir yaşıyoruz. Dağıtmak benim de hoşuma gidiyor. Allah kabul etsin. Ramazan ayında daha da iyi oldu bu. Ekmek dağıtımı gerçekten çok güzel bir şey. Hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. Belediyemize de ayrıca ön ayak olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİ YÜZLERİNDEN BELLİ OLUYOR”

Halk Ekmek büfesi işletmecisi Firdevs Çevik ise vatandaşların yapılan dağıtımdan duyduğu memnuniyetin yüzlerine yansıdığını ifade ederek, “Ücretsiz ekmek dağıtımı var. Hayırseverimiz dağıtıyor. İnsanlarımız için gerçekten iyi oluyor. Halkımız faydalanıyor. Onların memnuniyeti de yüzlerinden belli oluyor. Dua ediyorlar, güzel sözler söylüyorlar” diye konuştu.

Kaynak: anka