Kurban Bayramı arifesinde ilk ziyaretini Mersin Şehitliği’ne yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleri ile bayramlaştı. Başkan Seçer, “Şehitlerimiz bizlerin onurları. Bu memleketin bölünmemesi, parçalanmaması için canlarını feda ettiler. Onlara şükranlarımızı gönderiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Duaların okunduğu şehitlik ziyaretinde Başkan Seçer, şehit mezarlarına karanfiller bırakarak, şehit aileleri ile tek tek bayramlaştı.

“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, şehit aileleri, gaziler ve kent protokolü katıldı.

Arife gününün ilk saatlerinde şehitliği ziyaret eden Başkan Seçer, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Seçer, şu açıklamayı yaptı:

“Şehitlerimiz bizlerin onurları. Onların aileleri, bize emanetleri. Bu vatan uğruna bu gençler canlarını verdiler. Canlarıyla bir bedel ödediler bu ülke için, bu memleket için. Bu memleketin bağımsız olması için. Bu memleketin bölünmemesi için, parçalanmaması için canlarını feda ettiler. Onlara şükranlarımızı gönderiyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeye hizmeti geçmiş bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Yaşayan gazilerimize Allah’tan şifa, mutluluk temenni ediyorum.”

Başkan Seçer, bayram boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 hizmetlerini aralıksız sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, sahada görev alacağını ve vatandaşlarla buluşacağını söyledi. Seçer, konuşmasının sonunda ise Mersinlilere, çevre temizliğine özen gösterilmesi ve içme suyu ile ilgili tasarrufta bulunulması konularındaki çağrılarını yineledi.

ŞEHİTLERİN ANISINA 20 KURBAN KESTİRİLDİ

Arife gününde düzenlenen törenin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin anısına ithafen Yakaköy’deki mezbahasında 20 kurban kestirdi. Kesime, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal Gökayaz ile Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Sevinç katıldı. Okunan duaların ardından kesilen kurbanlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane’sinde hazırlanacak yemeklerde kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

 

Kaynak: anka