Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Bayram Konserleri” başladı. 24 Temmuz’a kadar şehrin dört bir yanında sürecek olan konserler, yaylalardan sahillere kadar uzanacak. 13 ilçede, 35 noktada devam edecek konserler, ilk gün 7 ayrı noktada başladı. Yerel sanatçılar dillerden düşmeyen şarkıları seslendirirken, Mersinliler ise bayramın ilk günü keyifli bir akşam yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin düzenlediği "Bayram Konserleri",  ilk gün 6 ilçenin 7 ayrı noktasında başladı. 24 Temmuz’a kadar her gün 7 noktada sürdürülecek konserlerde, yerel sanatçılar sahne alacak. Bayramda 13 ilçenin toplam 35 noktasında gerçekleşecek konserlerle ilgili detaylar, sosyal medyada “@mbbkultursosyal” hesabında vatandaşlarla paylaşıldı.

HER YAŞTAN MERSİNLİ BAYRAMIN İLK GÜNÜ KONSERLERDEYDİ

Bayramın ilk konserleri, Akdeniz’de Çay Mahallesi, Mut’ta Sertavul Yaylası Pazar Yeri, Tarsus’ta Kırklarsırtı Mahallesi, Erdemli’de Tömük Flamingo 4 Sahil Sitesi ile Limonlu Faruk Şıhman Sitesi önü, Yenişehir’de Marina Akustik Park ve Anamur’da Rauf Denktaş Parkı’nda gerçekleştirildi. Bu konserlerde Hasan Yeşilgöz, Mehmet Çağlar, İsa Yazırlıoğlu, Şimal ve Orkestrası, Sidar Baran Taş, Seda İnan ile Haluk Şaş sahne aldı. Her yaştan Mersinli, konserlerde seslendirilen şarkılarla bayram coşkusunu paylaşıp keyifli bir akşam geçirdi.

“BAYRAM COŞKUSUNU MÜZİKLE KUTLAYARAK YAŞAYACAĞIZ”

Bayram boyunca ilçelerde konserlerin devam edeceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, şunları söyledi:

“Bayram boyunca planladığımız bu konser dizimizi Mersinimizin 13 ilçesinde 35 ayrı noktada yapacağız. Sertavul’dan, Çamlıyayla’ya, Kızkalesi’nden Tarsus’a Erdemli’den Gülnar’a her yere ulaşacağız. Tüm vatandaşlarımızla bir arada bu güzel mutluluğu, bu bayram coşkusunu birlikte yaşayacağız. Bizim amacımız bu sevgi dolu şehrimizde, kültür mozaiği zenginliğinin bulunduğu şehrimizde bir arada sevgiyle, barış içerisinde bayramı yaşamak. Siz de görüyorsunuz, sevgili Mersinlilerin bu mutluğuna şahit oluyorsunuz. Bize gerçekten büyük bir keyif veriyor. Herkesin bayramını bu vesileyle kutlamış olmak isteriz. Sağlıkla, mutlulukla, huzur içerisinde, barış dolu nice güzel bayramlar yaşayalım istiyoruz.”

 

Kaynak: anka